Η ανάποδη μπλόφα

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν ο Τσίπρας είναι καλός στο πόκερ. Στις μπλόφες πάντως είναι άσος. Ο καλύτερος που ξέρω. Τον Ιούνιο μπλόφαρε την ελληνική κοινωνία ότι με το «Οχι» στο δημοψήφισμα θα αλλάξει η τύχη της. Τον πίστεψαν οι ψηφοφόροι και με το παραπάνω, για να φέρει μερικές εβδομάδες αργότερα το χειρότερο μνημόνιο της πενταετίας. Ύστερα πήρε αγκαλιά Μεϊμαράκη, Γεννηματά και Θεοδωράκη.

Τους έκλεισε το μάτι ότι δεν θα κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο και τους πήρε νύχτα την ψήφο. Εναν μήνα μετά, τους σφαγίασε στην κάλπη. Τώρα παίζει την ανάποδη μπλόφα. Με αριστερές κορώνες κατά της διαπλοκής και των υπονομευτών του λαϊκού κινήματος από τον θώκο του υπουργικού συμβουλίου εκβιάζει τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Και από κοντά ο εταίρος του ο Πάνος Καμμένος μιλάει για εκλογές.

Λέει αυτό ακριβώς που προκαλεί τρόμο στους βουλευτές τους τώρα. Χωρίς αμφιβολία και αυτή τη φορά θα τα καταφέρει ο πρωθυπουργός. Θα κερδίσει την παρτίδα. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τα πάντα όλα.

Η ψήφος τους μάλιστα θα είναι μια πράξη αντίστασης στους ταξικούς εχθρούς που επιζητούν την πτώση της κυβέρνησης. Και τελειώσαμε; Το αντίθετο. Μετά αρχίζει «η εφαρμογή ηλίθιε», όπως θα έλεγε ο κακός Σόιμπλε. Αυτή δεν μπορεί να την πετύχει ούτε ο Τσίπρας μόνος του, ούτε ο Μητσοτάκης μόνος του. Και αν χαθούν κάποιοι μήνες ακόμη, τότε δεν θα μπορούν ούτε και οι δύο μαζί.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News» την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016.