Νέα υπονοούμενα του Αβραμόπουλου για ίδρυση κόμματος

Νέους πονοκεφάλους προκαλεί στη Ρηγίλλης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Τρεις ημέρες μετά τη συνέντευξη του κ. Ά. Τζοχατζόπουλου που μιλούσε για το ενδεχόμενο ίδρυση κόμματος από τον δήμαρχο, ο Δ. Αβραμόπουλος παρενέβη χθες και ενίσχυσε ουσιαστικά τα λεγόμενα του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Μιλώντας στο Άλτερ, άφησε για μια ακόμη φορά να εννοηθεί ότι είναι πιθανό να ιδρύσει κόμμα. “Μετά το 1993 η χώρα μας έχει περιέλθει σε μια διαδικασία βαθύτατων μεταβολών, οι οποίες σαφώς προαναγγέλλουν νέες πολιτικές προτάσεις. Πρόσφατα σε μια δημόσια αναφορά μου στον Πειραιά είχα πει ότι σαφώς προαναγγέλλεται και ίσως είναι ανάγκη για την εποχή μας η κατάθεση μιας νέας πολιτικής πρότασης. Την νέα πολιτική πρόταση δεν κουβαλάνε στους ώμους τους μονάχα πρόσωπα, την κουβαλάνε και κινήσεις Ίσως να είναι φορείς και τα ίδια υπάρχοντα κόμματα, οι εξελίξεις θα κρίνουν”. Στην ερώτηση αν πρόκειται να επιστρέψει στη Ρηγίλλης ο Δ. Αβραμόπουλος απάντησε: “Το τι θα κάνω στο μέλλον ακολουθώντας αυτή την αυτόνομη διαδρομή όλο αυτό το καιρό θα μου επιτρέψετε να είμαι εγώ αυτός που θα το ανακοινώσω την ώρα που κρίνω”.

Ο Στ. Δήμας

Την ίδια ώρα την ενόχληση στελεχών της Ν.Δ. προκάλεσαν δηλώσεις του Σταύρου Δήμα στον Φλας, ο οποίος είπε ότι η Ν.Δ. θα μπορούσε να συνεργαστεί με ένα κόμμα Αβραμόπουλου: “Αν πάρουμε ως προηγούμενο το τι συνέβη με τον κ. Στ. Μάνο, ο οποίος, υποθέτω χωρίς να το ξέρω, είχε πολύ μικρότερη απήχηση στα λαϊκά στρώματα, συνεργάστηκε ως κόμμα, εξελέγη ο ίδιος, εξελέγη και ένας βουλευτής Επικρατείας μαζί του, γιατί αυτό να μην συμβεί με οποιοδήποτε συγγενές κόμμα έχει παρόμοιες θέσεις μαζί μας”.

Για προϋπολογισμό

Εν τω μεταξύ στη Ρηγίλλης τώρα ρίχνουν το βάρος στο προϋπολογισμό αλλά και στο φλέγον ζήτημα των εργασιακών σχέσεων. “Τα ψέματα του προϋπολογισμού” Αυτός είναι ότι τίτλος του κειμένου που αναφέρει τις θέσεις της Ν.Δ. για τον προϋπολογισμό και το οποίο σηματοδοτεί τη σκληρή γραμμή που θα κρατήσει για το θέμα αυτό ο Κ. Καραμανλής το προσεχές διάστημα εντός και εκτός Βουλής.

Ο προϋπολογισμός συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών, και ηγεσία και στελέχη εκτίμησαν ότι ο “προϋπολογισμός του 2000 είναι πλασματικός” και σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου τομεάρχη Γ. Αλογοσκούφη στα “πολλά ψέματα” που κρύβει το μεγαλύτερο είναι το εξής: “Ενώ η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει φορολογικές ελαφρύνσεις, η μέση ελληνική οικογένεια με βάση τον νέο προϋπολογισμό θα πληρώσει 250.000 δραχμές κατά μέσον όρο σε επιπλέον φόρους τον επόμενο χρόνο. Αυτό είναι το μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης. Όχι μόνο δεν υπάρχουν ελαφρύνσεις, αλλά αυξάνεται η φορολογική επιβάρυνση. Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση εμφανίζεται αναξιόπιστη”.

Το ασφαλιστικό

Επίσης μετά το τέλος της σύσκεψης των τομεαρχών η Μ. Γιαννάκου παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για το ασφαλιστικό τονίζοντας:

Η Ν.Δ. έχει την υποχρέωση να προχωρήσει σε στρατηγικές επιλογές που δεν θα θυσιάζουν την αποτελεσματικότητα των νέων πολιτικών χάριν της εύκολης λύσης που επιβάλλει “η πελατειακή νοοτροπία του κατεστημένου”.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “