Κυβέρνηση πολυτελείας

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση πολυτελείας. Θέλει στήριξη και συναίνεση αλά καρτ. Όπως το περασμένο καλοκαίρι που ψήφιζε ο Βαγγέλης, η Φώφη και ο Σταύρος και κυβερνούσε ο Βαρουφάκης. Τώρα είναι αλλιώς. Ακόμη και να ήθελαν ο Κυριάκος με τον Αδωνι να τραβήξουν από το πηγάδι την κυβέρνηση, δεν μπορούν. Εχουν εκλεγεί με άλλη εντολή. Θα καταρρεύσει η Ν.Δ. σε μια νύχτα.

Η εθνική συνεννόηση θέλει εγγυήσεις γραμμένες στο χαρτί. Η αξιολόγηση δεν κλείνει εδώ και 15 ημέρες, οι δανειστές έχουν κατεβάσει τα μολύβια και απειλούν. Στο προσφυγικό, οι Ευρωπαίοι μάς κοροϊδεύουν ανοιχτά και μετατρέπουν τη χώρα μας σε έναν απέραντο προσφυγομαχαλά.

Ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι που προέβλεπαν ότι θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι εδώ 400.000, διαψεύδονται. Θα είναι πολύ περισσότεροι, την ώρα που οι ασκήσεις προσομοίωσης Στρατού και Αστυνομίας λένε ότι με περισσότερους από 150.000 η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη.

Η πορεία μας στο εξής είναι μονόδρομος: εθνική στρατηγική όχι στα λόγια αλλά με διακομματικό συντονιστικό κέντρο δύο ομάδων που θα συγκροτηθεί από τους ικανότερους.

Η πρώτη θα εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες με αποστολή να κλείσει τη συμφωνία στο άψε-σβήσε, πριν δούμε μειώσεις συντάξεων και μισθών του Δημοσίου της τάξης του 40% – και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.

Η δεύτερη θα είναι επιχειρησιακή για να υλοποιήσει άμεσα σχέδιο δημιουργίας οργανωμένων καταυλισμών. Εάν αυτά δεν συμβούν μέχρι το Πάσχα, κανείς μετά δεν θα μπορεί να σώσει την παρτίδα.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News» την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016.