Καραμανλής: Αμάν πια αυτή η γκρίνια

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. μετά την αλλαγή του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος αποτελούσε για πολλούς στη Ρηγίλλης το κόκκινο πανί, πλέον έχει αντικατασταθεί και ο κ. Κ. Καραμανλής ­ όπως λένε οι συνεργάτες του ­ δεν προτίθεται να επιτρέψει νέο κύκλο εσωστρέφειας. Τι σημαίνει αυτό; Η ηγεσία της Ν.Δ. θα διαμηνύσει με τους επιτελείς του κόμματος σε βουλευτές, στελέχη αλλά και δημοσιογράφους εφημερίδων που πρόσκεινται στην παράταξη ότι «αυτή η ιστορία της μιζέριας επιτέλους πρέπει να τελειώνει. Μέχρι τώρα λέγατε ότι για όλα φταίει ο Άρης. Ο Άρης έφυγε, όμως η γκρίνια συνεχίζεται».

Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. εκτιμούν ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει το βαρύ κλίμα που υπάρχει αυτή την ώρα στο κόμμα και τονίζουν: «Ο κ. Κ. Καραμανλής όσο οδηγούμαστε προς το συνέδριο θα δέχεται πυρά ομαδόν. Το πρόσχημα θα είναι κάθε φορά διαφορετικό. Τώρα στο στόχαστρο βρίσκεται ο νέος εκπρόσωπος, σε λίγο οι προβολείς ίσως στραφούν κάπου αλλού. Η εικόνα όμως θα είναι ίδια». Άλλα στελέχη εκτιμούν ότι «αν αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στο κόμμα αυτό θα γίνει μετά το συνέδριο, όταν ο κ. Κ. Καραμανλής θα είναι και πάλι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Τότε», όπως εξηγούν, «θα μπορεί με νωπή την εντολή της βάσης να απομακρύνει από το κόμμα όποιον πιστεύει ότι στόχος του είναι να προκαλεί συνεχή αναταραχή στο κόμμα για να φθείρει την ηγεσία». Πάντως οι επιθέσεις εναντίον του νέου εκπροσώπου συνεχίστηκαν και χθες. Εφημερίδες που πρόσκεινται στη Ν.Δ. εξακολουθούν να τον κατηγορούν ότι δεν προέρχεται από την παράταξη, ενώ ο «Ελεύθερος Τύπος» προβλέπει ότι ο κ. Θ. Ρουσόπουλος θα παραμείνει σε αυτή τη θέση για λίγο διάστημα: «Ήδη στα τηλεοπτικά παράθυρα η συζήτηση είναι αν θα αντέξει στη θέση του εκπροσώπου Τύπου 3, 4 ή 5 μήνες. Δεν φταίει ο κ. Ρουσόπουλος, αλλά ο κ. Καραμανλής που επέλεξε μια πολιτικά αδύνατη λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω της αμφισβήτησης του ρόλου του κ. Σπηλιωτόπουλου», επισημαίνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα και προσθέτει: «Αντικειμενικά ο κ. Ρουσόπουλος δεν είναι εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. αλλά εκπρόσωπος σε αυτήν ενός πανίσχυρου εκδοτικού, δημοσιογραφικού κυκλώματος το οποίο κάνει ό,τι μπορεί για να την κρατήσει στην αντιπολίτευση». Την ίδια ώρα ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος ετοιμάζεται να περιοδεύσει σε πολλές περιοχές της χώρας και να μιλήσει σε εκδηλώσεις που οργανώνουν φίλοι του βουλευτές και συνδικαλιστές. Παράλληλα, όπως λένε οι συνεργάτες του, έχει αιτήματα για συνεντεύξεις από τις περισσότερες εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και από πολλά έντυπα του εξωτερικού. Ο ίδιος πάντως δεν προτίθεται να μιλήσει ακόμη δημοσίως και όταν αποφασίσει, όπως εξηγεί, να πει τις απόψεις του, σίγουρα δεν πρόκειται να αφήσει αιχμές εναντίον του κ. Κ. Καραμανλή και του νέου εκπροσώπου.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “