Πρεμιέρα χαμηλού προφίλ

Αλλάζει το επικοινωνιακό προφίλ της Ν.Δ. ο νέος εκπρόσωπος. Κατά τη χθεσινή πρώτη εμφάνισή του, έδωσε το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα.

 

Θόδωρος Ρουσόπουλος. Αμήχανος στην πρεμιέρα, καθώς «επί 19 χρόνια βρισκόταν στις απέναντι θέσεις»

Το τρίπτυχο είναι: χαμηλοί τόνοι στα εσωκομματικά, επίθεση στην κυβέρνηση και μόνιμος προσανατολισμός στην προσέλκυση των ψηφοφόρων του λεγόμενου μεσαίου χώρου. Όσο για τις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος, ότι δεν προέρχεται από τον χώρο της παράταξης, το σχόλιό του όταν ρωτήθηκε είναι ενδεικτικό των προθέσεών του: «Η απόφασή μου να αναλάβω και να υπηρετήσω την παράταξη από αυτό τον δύσκολο ρόλο, ρόλο με τον οποίο με τίμησε ο πρόεδρος του κόμματος, νομίζω ότι δίνει όλες τις απαντήσεις. Με την ευκαιρία όμως της ερώτησής σας, θα ήθελα να πω ότι δεν πρόκειται εγώ, ούτε σήμερα ούτε στο μέλλον, να σχολιάσω δημοσιογραφικές απόψεις, οι οποίες εκφράζονται καλοπροαίρετα. Εγώ είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά μου. Και η δουλειά αυτή, όπως καλά ξέρετε, δεν είναι πολύ εύκολη».

Νευρικότητα

Ο κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος, κατά την πρώτη εμφάνισή του, είχε την αναμενόμενη αμηχανία και νευρικότητα και έσπευσε ο ίδιος να το εκφράσει. «Πώς αισθάνεστε σήμερα σε αυτή την πρώτη παρουσία σας;» τον ρώτησαν. Και εκείνος είπε γελώντας: «Αμήχανα. Όταν έχεις συνηθίσει επί 19 χρόνια να είσαι απέναντι, σίγουρα αμήχανα». Όσο για την εμφανή αλλαγή της επικοινωνιακής πολιτικής του κόμματος, ο νέος εκπρόσωπος απέφυγε διπλωματικά να αναφέρει οτιδήποτε, διότι στόχος του είναι να μην ακυρώσει ­ όπως λέει ­ τη δουλειά του προκατόχου του: «Κοιτάξτε», είπε, «δεν θα κάνω σήμερα δηλώσεις για το πώς θα είναι η επικοινωνιακή πολιτική της Ν.Δ. Εκείνο το οποίο θέλω είναι ότι όλοι όσοι βρίσκονται εδώ, οι συνάδελφοι με τους οποίους θα συνεργασθώ, να αντιληφθούν ότι θα προσπαθήσω, με τον επαγγελματισμό που γνωρίζω, να φέρω εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο, με το οποίο με τίμησε ο πρόεδρος. Θα ήταν αδόκιμο, σήμερα κιόλας, να καθίσω απέναντί σας και να αρχίσω τις ανακοινώσεις για το πώς και τι πρέπει να αλλάξει κάτι από το παρελθόν, ή όχι».

Εκπρόσωπος όλων

Ο νέος εκπρόσωπος θέλησε από την πρώτη ημέρα να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. Φιλοδοξεί, όπως λέει, να είναι ο εκπρόσωπος του κόμματος, ο οποίος θα παράγει πολιτική και θα εκφράζει αυστηρά τις θέσεις της Ν.Δ. Έτσι, μπαίνοντας στην αίθουσα που συνεδριάζουν οι τομεάρχες, χαιρέτησε έναν έναν χωριστά, προτού καθίσει στη θέση του. Παράλληλα, συνεχίζει τις επαφές με όλα τα κορυφαία στελέχη, ανεξαρτήτως της τάσης στην οποίαν ανήκουν.

Λίγο νωρίτερα, είχε επιχειρήσει να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η παρουσία πέντε βουλευτών στο Βίτσι, λέγοντας: «Παραδοσιακά, από τότε που υπήρξαν αυτές οι γιορτές, υπήρχαν και βουλευτές και δη βουλευτές των αντιστοίχων περιφερειών, οι οποίοι μετείχαν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Αυτά ανήκουν στη συνείδηση κάθε βουλευτή. Εννοείται, βέβαια, ότι ένα κατ’ εξοχήν κοινοβουλευτικό κόμμα, όπως η Ν.Δ., αποκηρύσσει μεμονωμένες εκδηλώσεις οι οποίες φάνηκαν στις εικόνες της τηλεόρασης και που ουδεμία σχέση έχουν με τα πρόσωπα της Ν.Δ., ή με πρόσωπα που είναι κοντά στη Ν.Δ.».

Ικανοποιημένοι

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., πάντως, καθώς και ο πρώην πρόεδρος κ. Μ. Έβερτ, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, εμφανίζονται ικανοποιημένοι για την υποδοχή της οποίας έτυχε ο κ. Θ. Ρουσόπουλος. Λένε ότι οι επικρίσεις που δέχεται πως δεν προέρχεται απο τη Ν.Δ. δεν είναι σοβαρές, και υπενθυμίζουν πως όταν «λέμε ότι η Ν.Δ. πρέπει να κάνει άνοιγμα στο μεσαίο χώρο, εννοούμε ότι πρέπει να προσελκύσει ψηφοφόρους και στελέχη που ασπάζονται τις απόψεις της, αλλά δεν έχουν κομματική ταυτότητα».

Ο κ. Κ. Καραμανλής ζήτησε απο όλα τα στελέχη, δημοσίως και κατ’ ιδίαν, να στηρίξουν τον νέο εκπρόσωπο με κάθε τροπο. Η πρώτη στήριξη ήρθε από τον πρώην σύμβουλο του πρόεδρου, κ. Γ. Λούλη, ο οποίος δήλωσε στον «Φλας»: « Ο κ. Ρουσόπουλος είναι το κατ’ εξοχήν είδος εκπροσώπου που ταιριάζει με τη στρατηγική του κ. Κ. Καραμανλή. Δεν λέμε συνέχεια ότι τα κόμματα πρέπει να ανοιχθούν στην κοινωνία και να φέρουν και νέους ανθρώπους μέσα τους; Ε, συνέχεια το λέμε αυτό. Όποτε όμως γίνει κάποιο άνοιγμα, οι άνθρωποι με την παλιά κομματική λογική λένε ότι, μα, αυτός δεν είναι δικός μας. Έτσι όμως δεν θα ανοιχθούν ποτέ τα κόμματα στην κοινωνία». Ο κ. Γ. Λούλης, όπως και άλλα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., εκτιμά ότι το «κεντρικό πολιτικό ερώτημα, αυτή τη ν ώρα είναι αν προσθέτει ή αφαιρεί στην εικόνα της Ν.Δ. ο κ. Θ. Ρουσόπουλος». Και τονίζουν: «Αν η απάντηση είναι: ” Ναι, προσθέτει”, τότε τον αν προέρχεται, ή όχι από τη Ν.Δ., είναι ανύπαρκτο ζήτημα».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “