Παρελθόν ο Άρης...

Αιφνιδιάζει σήμερα ο κ. Κ. Καραμανλής βουλευτές και στελέχη του κόμματός του με την απόφασή του να τοποθετήσει νέο εκπρόσωπο του κόμματος τον δημοσιογράφο Θόδωρο Ρουσσόπουλο.

 

Νέος εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ο δημοσιογράφος Θόδωρος Ρουσσόπουλος

Ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του από τις αρχές Ιουνίου, συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του κόμματος και μέσα σε φιλική ατμόσφαιρα αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα αυτή η παραίτηση να γίνει αποδεκτή.

Είναι η πρώτη φορά που στο κόμμα της Ν.Δ. μία σημαντική απόφαση του προέδρου κρατήθηκε μυστική χωρίς να υπάρξουν διαρροές από πολλά κέντρα πληροφόρησης που λειτουργούν μέχρι σήμερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό, γιατί το θέμα αυτό το χειρίστηκε με άκρα μυστικότητα ο ίδιος ο πρόεδρος χωρίς να συμβουλευτεί στελέχη και συνεργάτες του. Μόνο ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος γνωρίζει τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει καλλιεργήσει μαζί του την τελευταία 5ετία που είναι στενοί συνεργάτες και φίλοι.

Όπως έχουν γράψει τα «ΝΕΑ» από τις αρχές Ιουνίου ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, όταν ξέσπασε ο θόρυβος εναντίον του, ζήτησε από τον κ. Κ. Καραμανλή να του επιτρέψει να παραιτηθεί ώστε να διευκολύνει τους χειρισμούς του και να μην εμφανίζεται το κόμμα σε διαρκή αναστάτωση. Μάλιστα τρεις ημέρες μετά το συνέδριο, το οποίο κατά κοινή ομολογία ήταν πετυχημένο, ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος έδωσε στο πρόεδρο γραπτή την παραίτησή του. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τον ευχαρίστησε, του είπε ότι «επιδεικνύει ευαισθησία», όμως δεν ήθελε να προχωρήσει αμέσως στην αντικατάστασή του για να μη δώσει την εντύπωση ότι λειτουργεί κάτω από το βάρος των πιέσεων των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των εφημερίδων της παράταξής του. Όσοι γνωρίζουν καλά τον πρόεδρο της Ν.Δ. λένε ότι «ποτέ δεν κάνει κινήσεις όταν τις υπαγορεύουν άλλοι. Προτιμά να υφίσταται το κόστος της αδράνειας από το να υιοθετήσει πρόταση εφημερίδων ή στελεχών που έχει δημοσιευθεί στον Τύπο πριν ειπωθεί στον ίδιο».

 

Με μυστικότητα διαχειρίστηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. το θέμα της απομάκρυνσης από τον κομματικό μηχανισμό του στενού συνεργάτη και φίλου του

Ο σχεδιασμός λοιπόν του προέδρου της Ν.Δ. ήταν να προχωρήσει με ηρεμία στην αντικατάσταση του εκπροσώπου μέσα στον Αύγουστο, όμως το περασμένο 15ήμερο ένας νέος κύκλος δημοσιευμάτων για ενδεχόμενη αποχώρηση του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου μέσα σε κλίμα σύγκρουσης οδήγησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να αναβάλει τα σχέδιά του.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συζητήσει με τον απερχόμενο εκπρόσωπο για τον τροπο και τον χρόνο που θα γίνει η αντικατάστασή του την περασμένη Δευτέρα στη Ρηγίλλης. Συνέχισαν τη συζήτησή τους προχθές και την ολοκλήρωσαν χθες το μεσημέρι μετά τη θυελλώδη σύσκεψη για την Παιδεία. Μια σύσκεψη στην οποία οξύνθηκαν τα πνεύματα, καθώς ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος δέχθηκε πολλές επιθέσεις από βουλευτές της Ν.Δ. επειδή τάχθηκε υπέρ της άποψης να μην εξετάζονται στα Θρησκευτικά οι μαθητές της Β’ Λυκείου. Μια θέση η οποία τελικά υιοθετήθηκε από το κόμμα.

Ταυτόχρονα, όλο αυτό το διάστημα ο κ. Κ. Καραμανλής έψαχνε με τρόπο σχολαστικό να βρει για τη θέση του εκπροσώπου ένα πρόσωπο που πληρούσε ακριβώς τις προδιαγραφές που ο ίδιος έχε θέσει. Ήθελε ­ όπως λένε πηγές τις Ρηγίλλης ­ ο νέος εκπρόσωπος να μην είναι βουλευτής και κομματικό στέλεχος. Να είναι πρόσωπο σχετικά νέο στην ηλικία, που να εμπνέει εμπιστοσύνη και σοβαρότητα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Κ. Καραμανλής συναντήθηκε χθες με τον κ. Θ. Ρουσσόπουλο, συμφώνησαν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους και από σήμερα αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

Στο ερώτημα τι θα κάνει τώρα ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, η απάντηση των συνεργατών του είναι η εξής: «Μα είναι βουλευτής Επικρατείας. Θα μετακομίσει στο γραφείο του στην οδό Καρνεάδου, το οποίο είναι έτοιμο εδώ και δύο μήνες και θα ασχοληθεί με τα βουλευτικά του καθήκοντα. Ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος είναι ο άνθρωπος που συνεργάστηκε στενά επί 5 χρόνια με τον πρόεδρο, σχεδίασε όλες τις εκλογικές καμπάνιες του κόμματος, το οποίο έφθασε για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια το 43%. Θα συνεχίσει ­ προσθέτουν ­ να είναι πάντα φίλος του προέδρου και να βοηθά το έργο του με όλες τις δυνάμεις».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “