Βόηθα Παναγιά στη Ν.Δ...

Ούτε την ημέρα της γιορτής της Παναγίας σταμάτησαν τις εσωκομματικές συγκρούσεις τα στελέχη της Ν.Δ. Φαίνεται ότι τα δύο νέα μέτωπα που άνοιξαν στη Ρηγίλλης, με τις συζητήσεις για την ενδεχόμενη επιστροφή Σαμαρά και τις πρωτοβουλίες του γραμματέα Οργανωτικού κ. Άγγελου Μοσχονά, δεν αφήνουν περιθώρια ανακωχής ακόμη και τον Δεκαπενταύγουστο.

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη απειλεί ότι θα εγκαταλείψει το κόμμα εάν επιστρέψει ο Αντώνης Σαμαράς στη Ν.Δ.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» του Σαββάτου ότι θα εγκαταλείψει τη Ν.Δ. αν ο Αντώνης Σαμαράς επιστρέψει στο κόμμα. Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, είπε χαρακτηριστικά: «Η Ν.Δ. έχει κάνει σημαία της τον αγώνα κατά της διαφθοράς και των διαπλεκομένων και η σημαία αυτή θα υποσταλεί σε περίπτωση που επιστρέψει το συγκεκριμένο πρόσωπο». Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της «Άνοιξης».

Κύκλοι του περιβάλλοντός του επιτέθηκαν στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «δεν θα παρακολουθήσουμε τον πόλεμο φθοράς που έχει ξεκινήσει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη εναντίον του προέδρου του κόμματός της».

Η πρώην υπουργός πάντως, κατά την πάγια τακτική της, απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις των προσκείμενων στον κ. Α. Σαμαρά διότι δεν επιθυμεί ­ όπως λένε οι συνεργάτες της ­ να καταστήσει τον πρόεδρο της «Άνοιξης» ισότιμο συνομιλητή.

Όλα δείχνουν ότι οι αντιπαραθέσεις για την ενδεχόμενη επιστροφή Σαμαρά θα έχουν συνέχεια, εκτός και αν ο κ. Κ. Καραμανλής μετά την επιστροφή του από τις διακοπές κλείσει το θέμα με τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό. Το σχόλιο των συνεργατών του ότι «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα» επανελήφθη και χθες. Βουλευτές και στελέχη που πρόσκεινται στην κ. Ντ. Μπακογιάννη υπενθύμιζαν ότι αυτά τα σχόλια είναι άνευ ουσίας αφού τα ίδια λέγονταν και για την περίπτωση του Γ. Σουφλιά και του Στ. Μάνου και τις παραμονές των εκλογών ο κ. Κ. Καραμανλής τους κάλεσε να επιστρέψουν στο κόμμα. Οι ίδιοι βουλευτές τονίζουν ότι πρέπει η ηγεσία να ξεκαθαρίσει σύντομα τη στάση της στο θέμα ώστε να σταματήσουν και επώνυμα στελέχη όπως οι κ.κ. Μ. Έβερτ και Γ. Κεφαλογιάννης να μιλούν για επιστροφή του κ. Α. Σαμαρά στο κόμμα.

Την ίδια ώρα ο νέος γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. κ. Άγγελος Μοσχονάς συνεχίζει με τις κινήσεις του να προκαλεί τη μεγάλη δυσφορία των επιτελικών στελεχών της Ρηγίλλης. Χθες ο κ. Άγγ. Μοσχονάς υπεραμύνθηκε της απόφασής του να απομακρύνει από τον οργανωτικό τομέα 100 στελέχη σε όλη τη χώρα.

Ταυτόχρονα προανήγγειλε νέες αλλαγές, ενώ μίλησε για δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία στο κόμμα. Έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κ. Π. Παυλόπουλου, ο οποίος μέσω του Πλάνετ ζήτησε να σταματήσουν οι δηλώσεις για τα εσωκομματικά ζητήματα, απαντώντας έτσι ­ όπως λένε οι συνεργάτες του ­ στον κ. Άγγελο Μοσχονά αλλά και στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη επιστροφή Σαμαρά. «Όποιος διαφωνεί, να καταθέτει τις απόψεις του εντός των οργάνων.

Δεν είναι δυνατόν ­ είπε ­ να ανακυκλώνουμε την εσωστρέφεια στη Ν.Δ. την ώρα που η κυβέρνηση παραπαίει από τους κακούς χειρισμούς της στα εθνικά θέματα, την Ολυμπιάδα, την εγκληματικότητα και σε τόσα άλλα ζητήματα».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “