«Φίμωτρο» με εντολή προέδρου

Η πρόταση του Γεωργίου Ράλλη προς τον Κώστα Καραμανλή, να βάλει σε τάξη τους βουλευτές «ώστε να μη γυρίζουν σαν περιπλανώμενοι Αθίγγανοι από κανάλι σε κανάλι», έγινε αμέσως αποδεκτή από την ηγεσία της Ν.Δ. και από χθες ετέθη σε εφαρμογή.

 

Γ. Αλογοσκούφης. Ήταν ο πρώτος που κλήθηκε και δέχθηκε από τον Δ. Σιούφα συστάσεις

Ο πρόεδρος του κόμματος έδωσε εντολή στον Δημήτρη Σιούφα να… «περάσει φίμωτρο» στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται σε όλους να εμφανίζονται σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και να απαντούν σε ερωτήσεις για τα εσωκομματικά προβλήματα.

Πρώτος πλήρωσε τη νύφη ο τομεάρχης κ. Γ. Αλογοσκούφης, ένας πολιτικός χαμηλών τόνων, ο οποίος σπάνια αναφέρεται στα εσωκομματικά προβλήματα. Επιπλέον είναι στενός συνεργάτης και φίλος του προέδρου.

Προχθές το βράδυ όμως, ο κ. Κ. Καραμανλής τον είδε σε παράθυρο του Alpha μαζί με τον διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου» Γιώργο Κύρτσο να μιλούν για τις εξελίξεις στο κόμμα και βεβαίως για τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο. Ο τομεάρχης στη συζήτηση στήριζε τον πρόεδρο της Ν.Δ., αλλά αυτό δεν έχει σημασία. «Η εντολή είναι εντολή και ισχύει για όλους» λένε στη Ρηγίλλης και διευκρινίζουν ότι «το μέτρο δεν θα χαλαρώσει το προσεχές διάστημα, αφού πρόκειται για ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου, που λέει ότι η εσωστρέφεια πρέπει να σταματήσει». Έτσι, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης εκλήθη χθες στη Ρηγίλλης από τον κ. Δ. Σιούφα, ο οποίος του έκανε αυστηρές συστάσεις.

Το γεγονός ανακοινώθηκε αμέσως από το Γραφείο Τύπου για να το πληροφορηθούν οι υπόλοιποι βουλευτές και να καταλάβουν ότι «τα ψέματα τελείωσαν», όπως χαρακτηριστικά λένε οι συνεργάτες του κ. Κ. Καραμανλή.

Η απαγορευτική εντολή αναφέρει ακόμη ότι οι βουλευτές στα ΜΜΕ θα μιλούν στο εξής μόνο για τα πολιτικά ζητήματα και τα προβλήματα της χώρας και δεν θα απαντούν σε ερωτήσεις για εσωκομματικά θέματα. Κορυφαία στελέχη τόνιζαν χθες ότι οι απλοί βουλευτές είναι βέβαιο πως θα πειθαρχήσουν ­ το ερώτημα είναι τι θα κάνει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός έχει δεχθεί ­ όπως λένε οι συνεργάτες της ­ βροχή προτάσεων για συνεντεύξεις το προσεχές διάστημα και τώρα κάνει τον προγραμματισμό της. Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν ­ τονίζουν τα ίδια στελέχη ­ το αν θα παραβιάσει την εντολή του προέδρου και θα μιλήσει για εσωκομματικά ζητήματα ή θα πειθαρχήσει στην κομματική γραμμή.

Χθες πάντως, η πρώην υπουργός μιλώντας στον Antenna απέφυγε να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεσή της με τον κ. Κ. Καραμανλή και τόνισε ότι δεν ισχύουν διαχωρισμοί στο κόμμα και πως «οι ταμπέλες καραμανλισμός, μητσοτακισμός, ανήκουν στο παρελθόν». Αναφερόμενη στην επικοινωνιακή πολιτική της Ν.Δ., δεν ανέφερε τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και είπε ότι «το πρόβλημα είναι σύνθετο. Δεν ευθύνεται ένας και δεν υπάρχει ένα μαύρο πρόβατο, αλλά αυτό το πακέτο πρέπει να διορθωθεί, ώστε το μήνυμα της Ν.Δ. να περάσει ταχύτερα και αποτελεσματικά».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “