Σκίζει τις παλιές ατζέντες

ΟΣΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ότι ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για ηρωική έξοδο προκειμένου να επιστρέψει στην αξιωματική αντιπολίτευση και να ξαναθυμηθεί την αριστερή ρητορική του, δεν τον ξέρουν καθόλου και δεν μπορούν να τον διαβάσουν.

Η ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου ήρθε για να μείνει πάση θυσία και κάνει όλα όσα απαιτεί η παρούσα συγκυρία για αυτό.

Αλλάζουν τις προεκλογικές τους ατζέντες με την ίδια ταχύτητα που αλλάζει τα, πράγματι καλόγουστα, κοστούμια ο πρωθυπουργός.

Έσκισαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, συντάχθηκαν πλήρως με το γερμανικό δόγμα και βρίσκονται ένα βήμα πριν αναφωνήσουν: «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας».

Ετοιμάζονται να κλείσουν την αξιολόγηση -και καλά κάνουν- με όλα τα αιματηρά μέτρα που αυτή συνεπάγεται.

Είναι η πιο πειθαρχημένη κυβέρνηση των τελευταίων ετών στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και απολαμβάνει τη στήριξη των δύο πιο ισχυρών προσώπων των ΗΠΑ, του Μπαράκ Ομπάμα και του Μπιλ Κλίντον.

Στη Σύνοδο Κορυφής με τη στήριξη των πολιτικών αρχηγών της Αθήνας ο πρωθυπουργός έκανε τη δεύτερη μεγάλη θεαματική κωλοτούμπα. Μετά την αποδοχή του μνημονίου, συντάχτηκε πλήρως με τους ισχυρούς της Ευρώπης για πρόσφυγες και μετανάστες. Οι πολιτικές της Τασίας Χριστοδουλοπούλου το περασμένο καλοκαίρι πετάχτηκαν στο καλάθι και αποτελούν οριστικό παρελθόν.

Ο στόχος πλέον του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει η νέα μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς. ΠΑΣΟΚ το λέγαμε παλιά…

Τώρα, αν η σκηνή θα αντέξει τόσα ακροβατικά, αυτό θα απαντηθεί τον Σεπτέμβριο.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News» την Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016.