Μιζέρια στη σκιά του Άρη

Σε μακρά περίοδο μιζέριας, γκρίνιας και εσωστρέφειας εισέρχεται η Ν.Δ. Οι προσπάθειες του προέδρου της να αλλάξει το κλίμα συγκαλώντας όλα τα όργανα του κόμματος πέφτουν στο κενό.

 

Καραμανλής – Σπηλιωτόπουλος. Ο αρχηγός στηρίζει τον εκπρόσωπο, προσπαθεί να βγάλει τη Ν.Δ. από τη μιζέρια, αλλά όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη συζητούν για το θέμα Σπηλιωτόπουλου

Ένα και μοναδικό είναι το θέμα που κυριαρχεί στις συζητήσεις των βουλευτών των κορυφαίων και μεσαίων στελεχών: ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και το αν θα πρέπει να φύγει ή όχι από τη θέση του εκπροσώπου. Η υπόθεση φούντωσε ακόμη περισσότερο μετά την αγωγή που κατέθεσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος εναντίον των τριών δημοσιογράφων του Φλας, με αποτελέσματα τα εσωκομματικά προβλήματα της Ν.Δ. για τρίτη συνεχή εβδομάδα να βρίσκονται στο κέντρο της επικαιρότητας χωρίς επί της ουσίας να έχουν κάποια νέα εξέλιξη. Μάταια ο πρόεδρος του κόμματος ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους στις ομιλίες του το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή.

Μάταια διαμηνύει στους βουλευτές «επιτέλους, κάντε αντιπολίτευση και σταματήστε να ασχολείστε με τον Άρη». Έτσι, σήμερα, συγκαλεί τους τομεάρχες και την Πέμπτη την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και στις δύο συνεδριάσεις ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα απευθύνει έκκληση να μπει τέλος στην εσωστρέφεια και θα θέσει τους άξονες της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα το προσεχές διάστημα.

Απαισιοδοξία

Όλα τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. πάντως δεν αισιοδοξούν ότι θα αλλάξει το κλίμα που υπάρχει πριν από το συνέδριο. «Όλα θα κριθούν το τριήμερο 9, 10 και 11 Ιουνίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» λένε επιτελείς της Ρηγίλλης. Και προσθέτουν: «Εκεί θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Ο πρόεδρος από την πρώτη μέρα με την ομιλία του θα ξαφνιάσει και θα προκαταλάβει όσους σκοπεύουν να προκαλέσουν εσωκομματικές τριβές». Παράλληλα όμως τα οργανωτικά στελέχη του κόμματος έχουν εξαπολυθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ελέγξουν στο μέτρο του δυνατού το συνέδριο. Καθημερινά συναντώνται με δεκάδες τοπικά στελέχη και προσπαθούν να περάσουν τη γραμμή «ότι η επίθεση εναντίον του Άρη Σπηλιωτόπουλου ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον του ίδιου του προέδρου». Επαφές με κομματικά στελέχη έχει αρχίσει τα τελευταία 24ωρα και ο ίδιος ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος μάλιστα προχθές το βράδυ επισκέφθηκε την Ελευσίνα και συνέφαγε με παράγοντες του κόμματος στην περιοχή σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα ερείσματά του στους συνέδρους.

Επιθέσεις

Την ίδια ώρα ο Γ. Καρατζαφέρης καθημερινά από τον τηλεοπτικό του σταθμό εξαπολύει δριμύτατες επιθέσεις εναντίον του Άρη Σπηλιωτόπουλου με συνεχείς υπαινιγμούς, γεγονός που ηλεκτρίζει ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα καθώς ­ όπως λένε στελέχη της Ν.Δ. ­ «δίνει τροφή για κουτσομπολιά και για τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού». Ήδη πάντως οι επιθεωρήσεις που ανεβαίνουν σε δύο θέατρα με θέμα τη «Σαλώμη» προκαλούν πονοκέφαλο και ενόχληση στη Ρηγίλλης, ενώ κάποιοι βουλευτές που διαφωνούν με τον Κ. Καραμανλή και τους χειρισμούς του λένε ότι επιβεβαιώθηκε ο διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου» Γ. Κύρτσος, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «πρέπει να απομακρυνθεί εγκαίρως ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος πριν γίνει θέμα σε επιθεωρήσεις». Χθες ο Γ. Κύρτσος επανήλθε και με δηλώσεις του στον Άλφα κάλεσε τον Κ. Καραμανλή να απομακρύνει το συντομότερο τον εκπρόσωπο και τα τον αξιοποιήσει σε άλλη θέση διότι δεν μπορεί αυτή την ώρα να εκπροσωπεί μια ολόκληρη παράταξη. Παράλληλα, υποστήριξε ότι «κατανοεί τις δυσκολίες του Κ. Καραμανλή, αλλά και ίδιος πρέπει να κατανοήσει τα προβλήματα της παράταξης και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αν δεν κινηθεί γρήγορα, θα γίνει μέρος του προβλήματος».

Όσο για τους βουλευτές οι περισσότεροι αποφεύγουν δημοσίως να πάρουν θέση. Όταν ερωτώνται για την αγωγή που κατέθεσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, λένε ότι αυτό είναι προσωπικό του θέμα, ενώ ο τομεάρχης Νικήτας Κακλαμάνης όταν ρωτήθηκε χθες αν πρέπει να απομακρυνθεί ο εκπρόσωπος, απάντησε «όχι αυτή τη στιγμή» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο σωστός χρόνος είναι μετά το συνέδριο.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “