Κερδίζει χρόνο με... νοθεία

Απεγνωσμένες προσπάθειες καταβάλλει η Ρηγίλλης να συντηρήσει στους ψηφοφόρους τής Ν.Δ. το κλίμα ότι το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με νοθεία.

 

Την ίδια ώρα ο κ. Κ. Καραμανλής ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις νέες οργανωτικές αλλαγές. Για τη θέση τού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου προορίζεται ο κ. Π. Παυλόπουλος και ακούγεται ακόμη ο κ. Γ. Βουλγαράκης. Για γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προορίζεται, κατά πάσα, πιθανότητα ο κ. Δ. Σιούφας, ενώ ακούγεται ο κ. Β. Μεϊμαράκης. Ο δεύτερος, πάντως, σε κάθε περίπτωση θα αναλάβει σημαντικό κομματικό αξίωμα

Επισήμως οι συνεργάτες τού κ. Κ. Καραμανλή λένε πως δεν ασχολούνται με το θέμα αυτό και υποστηρίζουν ότι οι καταγγελίες γίνονται από βουλευτές και τοπικά στελέχη στις εφημερίδες της παράταξης χωρίς να ερωτάται ο πρόεδρος του κόμματος. Είναι προφανές όμως ότι η ηγεσία της Ν.Δ. υποδαυλίζει αυτή την ιστορία για να κρατά σε εγρήγορση οπαδούς και στελέχη μέχρι ο κ. Κ. Καραμανλής να λάβει τις αποφάσεις του για το συνέδριο και τις οργανωτικές αλλαγές, οπότε και ελπίζει πως θα στρέψει προς άλλη κατεύθυνση το ενδιαφέρον του κόσμου.

Οι καταγγελίες για δήθεν νοθεία οδήγησαν τον υπουργό Τύπου να παρέμβει και να επιτεθεί με δριμύτητα στους κύκλους της Ν.Δ., οι οποίοι, όπως είπε, «δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την πρόσφατη εκλογική και πολιτική ήττα τους. Έτσι συντηρούν και ανέχονται και ενθαρρύνουν δημοσιεύματα τα οποία δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή της χώρας. Πιστεύω ότι είναι άξιοι της μοίρας τους όποιοι προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να παραμείνουν στο προσκήνιο ή να δημιουργήσουν τη δική τους ατζέντα συζήτησης για τα θέματα, τα οποία πρέπει να απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες». Και πρόσθεσε: «Είναι πραγματικά άξιοι της μοίρας τους.

Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Μπορώ να αναφέρω σειρά παραδειγμάτων και στοιχείων με τα οποία καταρρίπτεται κάθε τέτοιος ισχυρισμός. Πιστεύω ότι είναι πολύ αρνητική η υπηρεσία που προσφέρουν όσοι συντηρούν ένα τέτοιο θέμα.

Και λυπάμαι γιατί φαίνεται πως ένα τέτοιο τίμημα της Ν.Δ. θέλει αυτό το θέμα να συντηρηθεί».

Η εφημερίδα που σηκώνει αυτή την ώρα περισσότερο από κάθε άλλη τη σημαία της υπόθεσης αυτής είναι η «Χώρα», η οποία χθες είχε πρωτοσέλιδο τίτλο «Έξι προξενεία έστελναν Ρώσους. Καταρράκτης τα στοιχεία για νοθεία στις εκλογές.

Τα δημοτολόγια αυξήθηκαν έως και 50% σε κρίσιμες περιοχές», ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει: «Πεντακόσιες χιλιάδες παλιννοστούντων, τουλάχιστον 150 χιλιάδες ελληνοποιηθέντες και έξι προξενεία που έστελναν καραβάνια Ρώσων ψηφοφόρων στην Ελλάδα, συνιστούν τον τραγέλαφο της αλλοίωσης του εκλογικού Σώματος και του αποτελέσματος των εκλογών».

Πάντως, στη Ρηγίλλης λένε από τη μια πλευρά ότι δεν ασχολούνται, από την άλλη όμως υποστηρίζουν ότι «πως αν υπάρξουν στοιχεία για παράνομες ελληνοποιήσεις αυτά θα αξιοποιηθούν πολιτικά εκτός Βουλής».

Στο ερώτημα ποιοι συγκεντρώνουν αυτά τα στοιχεία και με ποίου εντολή απαντούν: « Βουλευτές, πολιτευτές και δικηγόροι, μέλη των τοπικών οργανώσεων με δική τους πρωτοβουλία ερευνούν τα στοιχεία που υπάρχουν στις κατά τόπους Νομαρχίες. Ερευνούν επίσης και δημοσιογράφοι».

Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., τα οποία διαφωνούν με την τακτική των επιτελών της Ρηγίλλης, επισημαίνουν ότι ακόμη και να έχουν γίνει παρανομίες είναι δύσκολο να αποδειχθούν και αν συνεχίσει το κόμμα για πολύ αυτή την τακτική θα χάσει την αξιοπιστία του στον λεγόμενο μεσαίο χώρο, στον οποίο υποτίθεται ότι στοχεύει.

Τα ίδια στελέχη λένε πως αναμένουν με πολύ ενδιαφέρον την ομιλία του κ. Κ. Μητσοτάκη. «Αν ο Μητσοτάκης μιλήσει για νοθεία, τότε το θέμα θα πάρει αλλά τροπή. Αν δεν γίνει καμιά αναφορά, αυτό σημαίνει ότι θεωρεί τις διαρροές της Ρηγίλλης άνθρακες», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “