Τον κρατούν στη θέση του οι επιθέσεις

«Ο καλύτερος τρόπος να ισχυροποιηθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και να μείνει για καιρό στην θέση του εκπρόσωπου είναι στελέχη και εφημερίδες της παράταξης να ζητούν την απομάκρυνσή του». Είναι τα λόγια στενού φίλου του κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον πρόεδρο και ερμηνεύει πάντα τον τρόπο που σκέπτεται και αντιδρά.

 

Οι επιθέσεις που δέχεται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος από τον φιλικό Τύπο της Ν.Δ. τον κρατάνε στη θέση του. «Δεν αποφασίζει ο πρόεδρος εν θερμώ ή με πιέσεις» λένε στη Ρηγίλλης…

«Μόλις του υπαγορεύουν άλλοι κινήσεις, ιδιαίτερα για τον τρόπο που θα χειρισθεί τους στενούς του συνεργάτες, πεισματώνει», λέει χαρακτηριστικά ο φίλος του προέδρου.

Αυτό συνέβη για μια ακόμη φορά με τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. θα επιθυμούσε σιγά σιγά να απομακρυνθεί από τη θέση αυτή. Θα ήθελε να αναλάβει άλλα επιτελικά καθήκοντα στο κόμμα και να ρίξει το βάρος στα νέα κοινοβουλευτικά καθήκοντά του. Ο ίδιος ο κ. Κ. Καραμανλής συζητούσε αυτό το ενδεχόμενο αν και έλεγε ότι δεν είναι θέμα του παρόντος. Το σκεπτικό του είναι ότι η επιλογή του στο πρόσωπο του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου δικαιώθηκε απόλυτα άρα δεν υπάρχει λόγος για πειραματισμούς. Το έχει δηλώσει, άλλωστε, με τρόπο κατηγορηματικό σε δύο συνεντεύξεις του στα «ΝΕΑ».

Τι έγινε ακριβώς; Την επομένη των εκλογών υπήρξαν σκληρά δημοσιεύματα σε εφημερίδες που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου. Μέχρι «για καθεστώς Άρη», μιλούν κάποιοι. Ο κ. Κ. Καραμανλής πιστεύει ότι πίσω από αυτά κρύβονται στελέχη της Ν.Δ. που ζητούν την κεφαλή του εκπροσώπου και έχει αποφασίσει να μην κάνει τη χάρη ούτε σε εκείνους, αλλά ούτε στον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο που θα ήθελε να μετακινηθεί σε άλλο πόστο με λιγότερη φθορά.

Κορυφαία στελέχη εκτιμούν ότι ύστερα από αυτά αν υπάρξει αντικατάσταση του κ. Σπηλιωτόπουλου αυτό θα γίνει εν ψυχρώ σε αλλη στιγμή, όταν τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει και κανείς δεν θα περιμένει ότι κάτι θα αλλάξει στη Ρηγίλλης. Ο κ. Κ. Καραμανλής ­ λένε οι συνεργάτες του ­ λειτουργεί αιφνιδιαστικά και κάνει τις κινήσεις που οι άλλοι δεν τις περιμένουν.

Την ίδια ώρα είναι πολύ πιθανόν η κ. Ντ. Μπακογιάννη να αναλάβει καθήκοντα γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομαδας. Ήδη ο κ. Σ. Δήμας ενημέρωσε τον κ. Κ. Καραμανλή ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει σ’ αυτήν τη θέση και προορίζεται από τη Ν.Δ. για αντιπρόεδρος της Βουλής. Πάντως, μέχρι αργά χθες το βράδυ η πρώην υπουργός δεν είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του κόμματος.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “