Ανένδοτος αγώνας κατά των υπουργών

ΤA TAΛΕΝΤΑ του Αλέξη Τσίπρα είναι γνωστά. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία και ας λένε οι παλιοί του σύντροφοι ότι είναι προϊόν της συγκυρίας. Είναι πασίγνωστη όμως πλέον και η αδυναμία του στην αξιολόγηση των ανθρώπων. Λένε οι συνεργάτες του ότι η Ζωή ήταν ατύχημα. Ο Βαρουφάκης ένα λάθος. Ο Λαφαζάνης ιδεοληπτικός και ο Στρατούλης ζούσε σε παράλληλο σύμπαν.

Με όλους αυτούς υποτίθεται ξεμπερδέψαμε το καλοκαίρι, αλλά η νέα κυβέρνηση είναι το ίδιο αλλοπρόσαλλη με την πρώτη. Και δεν μιλώ μόνο για τον απίστευτο Μπαλτά, ο οποίος για το ρημαδιό που άφησε στην Παιδεία επιβραβεύτηκε αναλαμβάνοντας τα ηνία του πολιτισμού. Και διέλυσε με κωμικό και θλιβερό τρόπο το μόνο πράγμα που λειτουργούσε στο υπουργείο του, το Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο κατάλογος είναι μακρύς: Πού είναι η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του άφαντου Νίκου Κοτζιά; Αλήθεια, ο Γιώργος Σταθάκης, που ήταν η ευρωπαϊκή ελπίδα, τι ακριβώς κάνει; Γράφει, σβήνει έναν νόμο, τον περίφημο αναπτυξιακό, τον οποίο ακόμη δεν είδαμε. Πού πήγαν οι πρόσφυγες-επενδυτές του Μάρδα;

Ο Σκουρλέτης αφότου εκπαραθύρωσε τους Καναδούς από τις Σκουριές, τι άλλο έκανε; Πόσο σκληρά διαπραγματεύεται ο Τσακαλώτος το φορολογικό; Οσο και ο Κατρούγκαλος το ασφαλιστικό, να υποθέσω.

Η κλεψύδρα του ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει με ταχύτητα και ο πρωθυπουργός έχει την τελευταία ευκαιρία. Να σταματήσει τον «ανένδοτο» αγώνα με τους δανειστές και να κηρύξει κανονικό ανένδοτο εναντίον των υπουργών του. Από αυτούς κινδυνεύει.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News» την Κυριακή, 10 Απριλίου 2016.