Καραμανλής κατά κρατικής ΤV

Ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο κ. Κ. Καραμανλής στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε «για λαϊκισμό και απόπειρα εξαγοράς συνειδήσεων». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος και πάλι στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Κατά τα άλλα, στη Ρηγίλλης εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το προσυνέδριο στη συμπρωτεούσα, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες. Πράγματι, υπήρχε ένταση, ενθουσιασμός και μεγάλη συμμετοχή. «Θέλαμε αυτό ειδικά το προσυνέδριο να έχει επιτυχία, αφού είναι η έδρα τού προέδρου και από εδώ πρέπει να σταλεί το μήνυμα της νίκης», λένε οι στενοί συνεργάτες του κ. Κ. Καραμανλή. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην ομιλία του κατηγόρησε την κυβέρνηση «για σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή όλων των μεγάλων έργων στη Βόρεια Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του για την παιδεία, τον πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες, ενώ επανέλαβε τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του προγράμματος για την υγεία. Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για την παιδεία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Η άμεση κατάργηση απ’ αυτήν τη σχολική χρονιά των εξετάσεων της Β΄ Λυκείου. Η σταδιακή θέσπιση της 12ετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Η ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων κάτω από αυστηρό έλεγχο. Η καθιέρωση αυτόματης αναγνώρισης των πτυχίων των ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και την καθιέρωση του ευρωπαϊκού απολυτηρίου.

Πάντως, ο κ. Κ. Καραμανλής ανέβασε περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον τελευταίο μήνα τους τόνους της αντιπαράθεσης. Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό «για λαϊκισμό, παροχολογία, άρνηση διαλόγου, παράθεση εκβιαστικών διλημμάτων και απόπειρες εξαγοράς συνειδήσεων». Ακόμη εξαπέλυσε βολές εναντίον της κυβέρνησης για αλαζονεία, αυταρχισμό, καθεστωτική αντίληψη, πόλωση και φανατισμό. «Οι μισοί βρίζουν και οι άλλοι μισοί καλύπτονται πίσω από τον βούρκο των έμμισθων λασπολόγων της», είπε. Για να καταγγείλει την «εξυπηρέτηση οργανωμένων συμφερόντων». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για « χρυσοπληρωμένους μηχανισμούς προπαγάνδας με επικεφαλής την κρατική τηλεόραση, αλλά και για οργανωμένα συμφέροντα τα οποία, όπως υποστήριξε, υπηρετεί πιστά η κυβέρνηση».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “