Κ. Καραμανλής: Είμαστε προτελευταίοι στην Ευρώπη

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε χθες το βράδυ στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ν.Δ. με αφορμή τις εξαγγελίες του για την επόμενη τετραετία. Μιλώντας σε εκδήλωση για τους γιατρούς, βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει όσα είχε πει το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός: “Τον ακούσαμε να εκφράζει την ικανοποίησή του για τη σημερινή πραγματικότητα και να εξαγγέλλει πολιτικές που πολεμούσε μέχρι τώρα.

Όταν είμαστε στην προτελευταία θέση σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση του χάσματος πλουσίων και φτωχών και την ώρα που περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια Έλληνες, δηλαδή μια στις τέσσερις οικογένειες, ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας”. Ο κ. Κ. Καραμανλής υποστήριξε ακόμη ότι το “1999 έκλεισαν 89.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ δημιουργήθηκαν 19.000 νέες. Παράλληλα ψηφίστηκαν 16 φορολογικοί νόμοι εισπρακτικού χαρακτήρα και επιβλήθηκαν 87 πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις”.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας ο κ. Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι “υπάρχουν δραματικές ελλείψεις προσωπικού, απαξιωτικές τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας, σπατάλη, κακοδιαχείριση, ταλαιπωρία ασθενών και προσωπικού”. Για τα νοσοκομεία είπε ότι χαρακτηρίζονται “από κάκιστη οργάνωση και εκτεταμένη διαφθορά” και κατέληξε λέγοντας: “Η λίστα της ντροπής δεν έχει τέλος. Το ΕΣΥ, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, είναι το πιο αποτυχημένο στην Ευρώπη και ταυτόχρονα το πιο ακριβοπληρωμένο.

Το σύστημα αυτό απέτυχε, χρεοκόπησε”. Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. για την υγεία είναι “οι διοικήσεις των νομοκομείων να ανατεθούν σε έμμισθους τεχνοκράτες, ενώ οι προμήθειες θα πρέπει να ελέγχονται από έναν κοινό περιφερειακό φορέα”. Και πρόσθεσε: “Η πρότασή μας περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων που έχει σκοπό την αναμόρφωση του συστήματος Υγείας, ώστε ο ασθενής να απολαμβάνει τις υψηλότερες ποιοτικά υπηρεσίες”.

Το πρωί ο κ. Κ. Καραμανλής είχε επισκεφθεί τη θεραπευτική κοινότητα “Παρέμβαση” στη Ραφήνα και μίλησε με τους ασθενείς και το προσωπικό. Αμέσως μετά δήλωσε: “Η μάστιγα των ναρκωτικών έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Είναι εφιαλτικό το γεγονός ότι η μέση ηλικία των νέων χρηστών πέφτει καμιά φορά κάτω από τα 14 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι και η πολιτεία και η κοινωνία δεν ανταποκρινόμαστε στο ρόλο και την ευθύνη μας”.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “