Φοβού τους Έλληνες...

«Αρνητική διαφήμιση, τέλος. Ό,τι έγινε, έγινε στις ευρωεκλογές. Αυτήν τη φορά θα χρησιμοποιήσουμε άλλα όπλα». Σ΄ αυτή την απόφαση έχουν καταλήξει ο κ. Κ. Καραμανλής και οι επιτελείς του, που ψάχνουν ιδέες για τα τηλεοπτικά σποτ του κόμματος. Ίσως πει κάποιος: Μα, ακόμη δεν είναι έτοιμα; Η απάντηση των συνεργατών του κ. Κ. Καραμανλή σ΄ αυτό το ερώτημα είναι: «Δεν βιαζόμαστε. Εμείς δεν έχουμε λεφτά για πέταμα όπως το ΠΑΣΟΚ για να προβάλουμε επί δύο μήνες τηλεοπτικά μηνύματα. Η καμπάνια μας θα αρχίσει την ημέρα της επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου».

Αυτό βέβαια είναι το πρόσχημα. Η αλήθεια είναι ότι μια ακόμη φορά στη Ρηγίλλης ακολουθούν την τακτική τού… «σπεύδω βραδέως». Και μέχρι να πάρουν οι μηχανές μπροστά για την παραγωγή της διαφημιστικής καμπάνιας, στη Ν.Δ. πολεμούν με τα γνωστά τους όπλα, που είναι τα εξής δύο: ο πρόεδρος του κόμματος και η σύζυγός του Νατάσα Παζαΐτη, η οποία από το Σαββατοκύριακο μπήκε δυναμικά στη μάχη των εκλογών.

Χθες το βράδυ ο Κ. Καραμανλής και η σύζυγός του πήγαν στο νέο βίλατζ παρκ, στην περιοχή του Ρέντη. Ήπιαν καφέ, μίλησαν με νέους και ύστερα παρακολούθησαν την ταινία με το Λάκη Λαζόπουλου «Φοβού τους Έλληνες». Το επικοινωνιακό αποτέλεσμα ήταν καλό. Όλες οι κάμερες ήταν εκεί και το θέμα προβλήθηκε δεόντως. «Μια τέτοια εμφάνιση λειτουργεί καλύτερα από 100 τηλεοπτικά σποτ», έλεγαν χθες το βράδυ στη Ρηγίλλης. Αυτό, λοιπόν, το όπλο θα το χρησιμοποιήσουν τα επικοινωνιακά κατά κόρον μέχρι και την παραμονή των εκλογών.

Όσο για την τηλεοπτική καμπάνια, στη Ρηγίλλης έχουν οριστικοποιήσει τους 5 άξονές της. Ο πρώτος, είναι η ανεργία. Ένα θέμα το οποίο ο κ. Κ. Καραμανλής θεωρεί ότι πρέπει να είναι στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Ο δεύτερος άξονας αφορά στους αγρότες, στους οποίους ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει επενδύσει πολλά. Δεν υπάρχει ομιλία του στην επαρχία, στην οποία να μη μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις που επικεντρώνονται στις φορολογικές απαλλαγές, τη μείωση των επιτοκίων και την αύξηση των συντάξεων.

Ο τρίτος, είναι η εγκληματικότητα. Ένα θέμα στο οποίο είχε ρίξει πολύ βάρος τόσο ο κ. Μ. Έβερτ στις εκλογές του 1993 όσο και ο κ. Κ. Καραμανλής στις δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Ο τέταρτος άξονας θα είναι οι σχέσεις του κράτους με τον πολίτη. Ήδη αναδεικνύει το θέμα ο κ. Κ. Καραμανλής με αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες και κυρίως στις Εφορίες.

Και ο πέμπτος, η Παιδεία. Σε όλα τα τηλεοπτικά σποτ θα υπάρχει η πρόταση της Ν.Δ. για το κάθε θέμα. Ο κ. Άρ. Σπηλιωτόπουλος λέει ότι «η καμπάνια μας θα είναι σύντομη, έξυπνη και μοντέρνα και θα προκαλέσει πολλά θετικά σχόλια».

Στο ερώτημα τι άλλαξε από τις εκλογές του Ιουνίου και τώρα αποκλείουν την αρνητική καμπάνια, απαντούν: «Η Ν.Δ. μόνον από έναν λόγο μπορεί να χάσει τις εκλογές, από την πόλωση. Με την πόλωση χάθηκαμε. Το ΠΑΣΟΚ θα συρρικνώσει το ΔΗΚΚΙ και τον ΣΥΝ και για μια ακόμη φορά θα ηττηθεί η Ν.Δ., η οποία δεν έχει συγγενή κόμματα».

Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Κ. Καραμανλής σε όλες του τις εμφανίσεις επιμένει στην πολιτική της σύνθεσης, της συνεννόησης και της συναίνεσης. «Οι χαμηλοί τόνοι είναι ο μόνος τρόπος να εμβολίσουμε το ΠΑΣΟΚ στον λεγόμενο κεντρώο χώρο, αλλά και να προσελκύσουμε ανθρώπους των επιχειρήσεων και της αγοράς που βλέπουν σήμερα με συμπάθεια και ανοχή τον κ. Κ. Σημίτη.

Έτσι, ο κ. Κ. Καραμανλής σε μια προσπάθεια να πείσει πως η Ν.Δ. είναι απαλλαγμένη από τον λαϊκισμό, επιδιώκει συναντήσες με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και οικονομικούς παράγοντες, τους οποίους ενημερώνει για τις θέσεις του κόμματός του. Σ’ αυτό το πλαίσιο χθες ο κ. Κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι η Ν.Δ. αν κερδίσει τις εκλογές θα έχει ως πρώτο στόχο την αύξηση του εθνικού νηολογίου και των θέσεων εργασίας στη ναυτιλία.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “