«Όχι» και Μάνου στην πανστρατιά

Η “κατάρα” της πανστρατιάς του κ. Κ. Καραμανλή συνεχίζεται. Μετά τους Γιώργο Σουφλιά και Δημήτρη Αβραμόπουλο όλα δείχνουν ότι και ο Στ. Μάνος δεν θα περάσει το κατώφλι της Ρηγίλλης. Οι συνεννοήσεις που έγιναν διά αντιπροσώπων τον τελευταίο μήνα οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο καθώς και οι δύο πλευρές μένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους.

 

Ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων επιμένει να διαπραγματευθεί με τη Ν.Δ. ως πρόεδρος κόμματος στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας. Αυτή όμως είναι μια πρόταση την οποία ο κ. Κ. Καραμανλής αρνείται σε κάθε περίπτωση να συζητήσει. Η θέση της Ρηγίλλης είναι ξεκάθαρη. “Αν θέλει ο κ. Μάνος να είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, πολύ ευχαρίστως. Από εκεί και πέρα δεν συζητάμε τίποτε άλλο”. Παράλληλα, το Κόμμα των Φιλελευθέρων θα επιθυμούσε να είναι στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και στελέχη του, όπως η κ. Μιράντα Ξαφά και ο κ. Θ. Σκυλακάκης. Συνεργάτες της Ν.Δ. τονίζουν ότι δεν θα είχαν αντίρρηση να συμπεριλάβουν αυτά τα πρόσωπα στις λίστες, αλλά αφού πρώτα ενταχθούν στη Ν.Δ. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης και άλλα στελέχη που έκαναν τις διαπραγματεύσεις δεν κρύβουν την απαισιοδοξία τους και εκτιμούν ότι το ναυάγιο θεωρείται σχεδόν βέβαιο. Αλλά και στην περίπτωση του κ. Α. Ανδριανόπουλου υπάρχει εμπλοκή, καθώς στη Ρηγίλλης λένε ότι θα επιθυμούσαν να είναι υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά, ενώ εκείνος θα συζητούσε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πάντως οι συζητήσεις συνεχίζονται και στη Ρηγίλλης εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί λύση τις προσεχείς ημέρες. Κορυφαία στελέχη λένε ότι “υπάρχει συνωστισμός ανδρών στο Επικρατείας, ενώ ο κ. Κ. Καραμανλής δυσκολεύεται να βρει μια γυναίκα να την τοποθετήσει σε εκλόγιμη θέση”.

Προσπάθεια να διατηρήσει στην επικαιρότητα το θέμα των όρων διεξαγωγής της αναμέτρησης του Απριλίου καταβάλλει ο κ. Κ. Καραμανλής επειδή θεωρεί ότι μ΄ αυτό τον τρόπο θα φέρει σε δύσκολη και απολογητική θέση την κυβέρνηση. Χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να πληροφορηθεί πότε θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει για τους όρους διεξαγωγής των εκλογών. Ο κ. Απ. Κακλαμάνης υπενθύμισε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι προηγείται χρονικώς η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει το ΚΚΕ. Υποσχέθηκε πάντως ότι θα μεταφέρει στον Πρωθυπουργό το αίτημά του ώστε αν είναι δυνατόν να διεξαχθούν και οι δύο συζητήσεις πριν διαλυθεί η Βουλή. Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. δέχθηκε τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και επανέλαβε τις καταγγελίες του για τον τρόπο λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με τους επιτελείς της Ρηγίλλης, ο κ. Κ. Καραμανλής άφησε αιχμές και εναντίον ορισμένων ιδιωτικών ΜΜΕ με αφορμή την προβολή του θέματος των βασιλοφρόνων βουλευτών του κόμματός του με την εξής επισήμανση: “Δεν είναι δυνατόν να προβάλλονται, φορτικά, ζητήματα που δεν έχουν σχέση με το σήμερα, που ανήκουν στο παρελθόν, ενώ αποσιωπούνται εκείνα που αφορούν το ζωντανό σήμερα των πολιτών”. Στον τρόπο λειτουργίας ορισμένων ΜΜΕ αναφέρθηκε, χωρίς να τα κατονομάσει, και ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ. Είπε ότι “ευτελίζουν τη δημόσια ζωή και συντηρούν ένα νοσηρό κλίμα”.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “