«Επιστράτευση» δημάρχων, νομαρχών

Τον «μπλε στρατό» των 28 νομαρχών και των 500 δημάρχων βγάζει στους δρόμους η Ν.Δ. Με εντολή τού προέδρου της Ν.Δ. στρατεύονται στη μάχη των εκλογών οι εκλεγμένοι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι στηρίχθηκαν από τη Ρηγίλλης στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Η απόφαση για στράτευση δημάρχων και νομαρχών ελήφθη σε σύσκεψη των επιτελικών στελεχών την περασμένη εβδομάδα. Τα μηνύματα που έφθαναν από την επαρχία ήταν ότι αρκετά στελέχη της Αυτοδιοίκησης αποφεύγουν την εμπλοκή στην αναμέτρηση του Απριλίου, καθώς επιχειρούν να διατηρούν ανοικτές πόρτες με τα άλλα κόμματα, προκειμένου να διευρύνουν την εκλογική τους βάση. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ.: « Μόνον όσοι φιλοδοξούν να γίνουν βουλευτές στο μέλλον στηρίζουν ενεργά το κόμμα αυτή την κρίσιμη ώρα. Οι άλλοι δείχνουν να ξεχνούν πολλές φορές από πού προέρχονται». Μάλιστα σε μία από τις συσκέψεις της Ρηγίλλης ένας συνεργάτης του κ. Κ. Καραμανλή είπε γελώντας, για να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος. «Φοβάμαι ότι οι δήμαρχοι και οι νομάρχες μας αντιγράφουν τον Αβραμόπουλο. Στηρίζουν από μακριά».

Περιμένουν…

Πάντως ­ όπως λένε στη Ρηγίλλης ­ υπάρχουν και δήμαρχοι οι οποίοι θέλουν να στηρίξουν, αλλά μέχρι τώρα ουδείς από το κόμμα επικοινώνησε μαζί τους για να τους δώσει οδηγίες.

Ορισμένοι μάλιστα τηλεφώνησαν μόνοι τους για να πουν: « Αν χρειάζεστε την βοήθειά μου, πείτε τι θέλετε ακριβώς να κάνω, για να σας πω αν μπορώ να το κάνω». Για τον λόγο αυτό ανέλαβε καθήκοντα άτυπου συντονιστή νομαρχών και δημάρχων την προεκλογική περίοδο ο νομάρχης Αρκαδίας. Πρόκειται για κ. Παν. Γιαννόπουλο, ο οποίος θεωρείται από τα πλέον μάχιμα στελέχη του κόμματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης, προκειμένου να πάρουν το μήνυμα της συστράτευσης στον αγώνα οι δήμαρχοι και οι νομάρχες, κατά το προσυνέδριο της Πάτρας κάλεσε στο βήμα, λίγο πριν από την ομιλία τού κ. Κ. Καραμανλή, τον κ. Παν. Γιαννόπουλο για να απευθύνει χαιρετισμό. «Εμείς που κάναμε μπλε τον χάρτη της χώρας στις δημοτικές εκλογές, εμείς θα φέρουμε και τη νίκη στις εθνικές», είπε ο νομάρχης. Και πρόσθεσε χειροκροτούμενος από τους ενθουσιασμένους συνέδρους: «Μη φοβάστε, η νίκη είναι δική μας, αφού καταφέραμε να κάνουμε μπλε την Αρκαδία, τον νομό δηλαδή των δέκα υπουργών του ΠΑΣΟΚ».

Η εκτίμηση που υπάρχει στη Ρηγίλλης είναι ότι «για να υπάρξει αέρας νίκης, πρέπει καθημερινά να γίνεται υπενθύμιση στους ψηφοφόρους ότι η Ν.Δ. εξασφάλισε συντριπτική νίκη στις δημοτικές εκλογές, κερδίζοντας 28 νομαρχίες και περισσότερους από 500 δήμους και παράλληλα ότι ήταν το πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές». Τα ίδια στελέχη λένε ότι είναι η καλύτερη απάντηση στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όταν εμφανίζονται σίγουρα για τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές της 9ης Απριλίου».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “