Παίζει με τα νεύρα τους ο Αβραμόπουλος

Πόλεμο νεύρων φαίνεται ότι κάνει στον κ. Κ. Καραμανλή και τους συνεργάτες του ο κ. Δ. Αβραμόπουλος. Ενώ πριν από δύο 24ωρα όλα τα μηνύματα που έφθαναν στη Ρηγίλλης ήταν ότι ο δήμαρχος δεν θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους, χθες άλλες πληροφορίες επανέφεραν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των κορυφαίων στελεχών.

Ο δήμαρχος, σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις του με πολιτικούς του φίλους και μεσολαβητές που του ζητούν να ενταχθεί στη Ν.Δ., άφηνε ανοιχτά και πάλι όλα τα ενδεχόμενα. Η εκτίμηση των επιτελών της Ν.Δ. είναι ότι οι πιθανότητες εξακολουθούν να είναι μισές-μισές. Δηλαδή, όπως λένε, «είναι εξίσου πιθανό να έρθει στο κόμμα και εξίσου πιθανό να μην έρθει, και να κάνει δήλωση στήριξης». Σε κάθε περίπτωση το θέμα αυτό, όπως έχει πει ο ίδιος ο δήμαρχος, θα ξεκαθαρίσει σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί τώρα να «χαμηλώσει» το θέμα, ώστε η πιθανή άρνηση του δημάρχου να μην εντείνει το κλίμα ηττοπάθειας που διακατέχει αυτή την ώρα πολλούς βουλευτές, στελέχη και ψηφοφόρους. Είναι ενδεικτική η δήλωση του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου αμέσως μετά τη σύσκεψη των τομεαρχών. «Ο κ. Αβραμόπουλος», είπε, «όπως ξέρετε, είναι ένας επιτυχημένος δήμαρχος. Ασφαλώς είναι χρήσιμος για την παράταξη. Από εκεί και έπειτα το ποιες θα είναι οι αποφάσεις του και πότε αυτές θα ανακοινωθούν δεν είμαι σε θέση ούτε να το γνωρίζω ούτε είναι αρμοδιότητα δική μου να τις προκαταλάβω».

Την ίδια ώρα όμως που η ηγεσία της Ν.Δ. επιχειρεί να δώσει την εντύπωση ότι δεν αγωνιά για την τελική απόφαση του δημάρχου, άρχισαν οι προειδοποιητικές βολές από βουλευτές. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι αν δεν έρθει στη Ν.Δ. ο κ. Αβραμόπουλος, θα είναι πλήγμα και για τον ίδιο και για το κόμμα, ενώ η κ. Παρθένα Φουντουκίδου προέβλεψε ότι σε μια εκλογή που θα είναι ντέρμπι, μια ενδεχόμενη ήττα θα τη χρεώσουν οι ψηφοφόροι σε εκείνους που αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση για συστράτευση.

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος και οι τομεάρχες της Ν.Δ. στη χθεσινή τους σύσκεψη, αφού επισήμαναν ότι η χώρα ουσιαστικά έχει μπει στην προεκλογική περίοδο, τόνισαν: «Είναι προφανές ότι το κράτος, οι επιχειρήσεις, οι οργανισμοί και οι υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα υποχρεούνται να λειτουργήσουν με τους κανόνες της τυπικής προεκλογικής περιόδου». Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. επισήμανε ότι «κάθε εκτροπή συνιστά παρανομία για την οποία ευθύνονται όλοι όσοι συμπράττουν. Και αυτό αφορά ιδίως κομματικούς διορισμούς που γίνονται ή επιχειρούν να γίνουν πέρα από οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία του ΑΣΕΠ». Και πρόσθεσε: «Έκθετες θεωρούμε και όλες τις κατ΄ ανάθεση συμβάσεις του Δημοσίου για προμήθειες ή έργα. Επίσης τεράστιο ζήτημα εγείρεται σε ό,τι αφορά την κρατική και κατ΄ ουσία κομματική τηλεόραση».

Ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αφορμή ήταν η αναφορά του Πρωθυπουργού το περασμένο Σάββατο στο σκυλάκι που είχε δωρίσει στον πρόεδρο του κόμματος η σύζυγός του Νατάσα. Το σχόλιο του εκπροσώπου της Ν.Δ., όπως εξηγούσαν στελέχη της Ρηγίλλης, αφορούσε τις πρόσφατες εμφανίσεις υπουργών σε νυχτερινά κέντρα και ήταν το εξής: «Εμείς λοιπόν με το σκυλάκι και εκείνοι με τα σκυλάδικα, όπως είδαμε χθες. Σκυλάδικα, που αποδεικνύουν όχι στάση ζωής, αλλά συμπεριφορά και νοοτροπία μιας ολόκληρης πολιτισμικής κουλτούρας που ζήσαμε από τη δεκαετία του 80».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “