Γάτα με πέταλα

ΑΣΠΡΗ ΓΑΤΑ, μαύρη γάτα, σημασία έχει να πιάνει τα ποντίκια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε γάτα με πέταλα στα μνημονιακά κόλπα. Ποιος Παπανδρέου, ποιος Σαμαράς ποιος Παπαδήμος; Αυτοί ήταν πρόσκοποι. Ενοχικοί, φοβισμένοι και διαρκώς απολογητικοί. Γι’ αυτό και ο Σόιμπλε , παρότι κολλημένος με τη δραχμή όσο ο Λαφαζάνης, έχει γοητευτεί με την καλή πορεία των διαπραγματεύσεων του τρίτου μνημονίου και μοιράζει δημόσια εύσημα. Διακηρύσσει, μάλιστα, ότι φέτος τος καλοκαίρι δεν θα ζήσουμε τον περσινό εφιάλτη. Υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό όμως που κάνει χαρούμενο τον μέχρι χθες «δυνάστη» και ορκισμένο εχθρό μας και σήμερα φίλο μας.

Επιτέλους, οι Γαλλογερμανοί, με πρόσχημα την ανικανότητα μας στο προσφυγικό παρέλαβαν τα κλειδιά της χώρας “για να καταλάβουν οι Έλληνες τι σημαίνει σύγχρονη διοίκηση” . Με άλλα λόγια θα καταλάβουμε τι εστί βερίκοκο!

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα όσα ζητούν οι δανειστές σε ασφαλιστικό, φορολογικό, εργασιακό κόκκινα δάνεια και ιδιωτικοποιήσεις έχουν συμφωνηθεί πίσω από τις κλειστές πόρτες και θα ψηφιστούν. Οι καθυστερήσεις είναι επικοινωνιακό τερτίπι για να φανεί ότι δήθεν γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση.

Τα δύσκολα θα έρθουν μετά, γιατί το κρίσιμο είναι η «βίαιη εφαρμογή ηλίθιε!». Και αυτή ακριβώς η εφαρμογή θα οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε μετωπική σύγκρουση με την κρίσιμη μάζα των ψηφοφόρων του. Αποτέλεσμα; Μόνο από θαύμα το κόμμα του θα γλιτώσει την κακή τύχη του ΠΑΣΟΚ μετά το Σεπτέμβριο.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News» την Κυριακή, 25 Απριλίου 2016.