Τα περιστέρια έσβησαν τον πυρσό

Τρία περιστέρια, το ένα πράσινο, το άλλο κόκκινο και το τρίτο μπλε, αφαιρετικά σχεδιασμένα πάνω σε κίτρινο φόντο, αντικαθιστούν ουσιαστικά τον πασίγνωστο πυρσό – έμβλημα της Ν.Δ. από το 1974.

Αυτό θα είναι, και θα δεσπόζει στο κεντρικό πανό της εξέδρας, το λογότυπο των προσυνεδρίων της Ν.Δ., που ανοίγει την αυλαία του σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Όσο για το κεντρικό σύνθημα θα είναι η φράση “μπορούμε καλύτερα”. Ο κ. Κ. Καραμανλής θα ανέβει στο βήμα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και με την εισαγωγική του ομιλία θα δώσει τον τόνο του κλίματος που επιθυμεί να επικρατήσει στα 6 προσυνέδρια και το συνέδριο του κόμματος. ” Όχι αντιπαράθεση, όχι κορόνες, όχι προεκλογικές συνθηματολογικές ομιλίες αλλά διάλογο και σύνθεση απόψεων “θα επιδιώξει ο πρόεδρος της Ν.Δ. λένε οι στενοί του συνεργάτες και προσθέτουν: “Τουλάχιστον 10 αναφορές θα κάνει στην πρώτη ομιλία στο σύνθημα του συνεδρίου “μπορούμε καλύτερα”.

Με αυτή τη φράση θα ξεκινά η κάθε ενότητα της ομιλίας του και θα εξηγεί γιατί μπορούμε να τα πάμε καλύτερα στην Οικονομία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τέλος θα πει γιατί μπορεί η Ν.Δ. να τα πάει καλύτερα ως κόμμα. “Ο πολιτικός λόγος του κ. Κ. Καραμανλή θα είναι ακριβώς προσαρμοσμένος στην νέα αντιπολιτευτική τακτική που έχει εγκαινιάσει τον τελευταίο μήνα.

Στόχος του πλέον δεν είναι η καθημερινή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και η προσωπική σύγκρουση με τον κ. Σημίτη, αλλά “να πείσει το λεγόμενο μεσαίο χώρο ότι το κόμμα του διαθέτει πιο αξιόπιστες λύσεις από το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας”. Σε αυτό το νέο κλίμα ήταν και η χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο του ΣΕΒ. Μίλησε αποκλειστικά και μόνο για το φορολογικό σύστημα και ανέπτυξε τις προτάσεις του κόμματός του για την αναμόρφωσή του.

Κατά τα άλλα το αυριανό προσυνέδριο της Ν.Δ., όπως δηλώνουν οι οργανωτές του, δεν θα θυμίζει τίποτα από τα παλιά. Μοντέρνα μουσική, εντυπωσιακά ηχητικά εφέ, βίντεο γουόλ και μια καινοτομία: “Έξω από την αίθουσα του συνεδρίου θα υπάρχουν κομπιούτερ μέσω των οποίων τα κομματικά στελέχη αλλά και όποιος άλλος θέλει θα μπορεί να στέλνει τις προτάσεις του στο κόμμα. ” Δίνουμε στον πολίτη με τον τρόπο αυτό την δυνατότητα να έρθει στο προσυνέδριο και να εκφράσει τα δικά του προβλήματα και να προτείνει τις δικές του λύσεις, δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Ευάγ. Μεϊμαράκης. Τις εργασίες του προσυνεδρίου θα παρακολουθήσει ο κ. Κ. Μητσοτάκης, όχι όμως και ο κ. Δ. Αβραμόπουλος.

Εκλήθη αλλά απάντησε ότι θα πάει μόνο στο συνέδριο με την ιδιότητα του δημάρχου και όχι στο προσυνέδριο, γιατί αυτό είναι μια καθαρά κομματική διαδικασία.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “