Τον βλέπουν στο «μαντρί»

Στον προθάλαμο της Ρηγίλλης βρίσκεται ήδη ο κ. Δ. Αβραμόπουλος. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Μολονότι ο δήμαρχος επιμένει ότι οι πιθανότητες να εγκαταλείψει ή όχι τον δήμο είναι μισές-μισές, οι επιτελείς της Ν.Δ. εκτιμούν πως εφαρμόζει αυτή την τακτική διότι θέλει να διατηρεί μέχρι την τελευταία στιγμή την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Μάλιστα, οι σχεδιασμοί της Ρηγίλλης γίνονται με δεδομένη τη συμμετοχή του δημάρχου στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Το πιθανότερο είναι στην περίπτωση που ενταχθεί στην Ν.Δ. να είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών. Δεν αποκλείεται και η Β΄ Περιφέρεια, το σίγουρο όμως είναι ­ όπως λένε ­ πως δεν θα τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. «Είναι κάτι που δεν το θέλει ο ίδιος διότι όπου και να είναι υποψήφιος με σταυρό, θα σαρώσει», λένε χαρακτηριστικά στη Ρηγίλλης.

Όσο για τον ίδιο τον κ. Κ. Καραμανλή εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς πιστεύει ότι ο στόχος που είχε θέσει επετεύχθη με το ραντεβού. Ποιος ήταν ο στόχος; Να βγει κερδισμένος στη βάση του κόμματος όπως κι αν έρθουν τα πράγματα. Δηλαδή, αν ο κ. Δ. Αβραμόπουλος ενταχθεί στη Ν.Δ., τότε όλα καλά.

Ο κ. Κ. Καραμανλής θα έχει καταφέρει να βάλει στο «μαντρί» το πιο δημοφιλές πρόσωπο της παράταξης. Αν πάλι μείνει στον δήμο, θα είναι εκτεθειμένος στην κοινή γνώμη μετά τη χθεσινή εμφάνισή του με τον πρόεδρο του κόμματος. Και δεν θα είναι λίγα τα στελέχη τότε που θα κατηγορήσουν τον δήμαρχο για λιποψυχία για να στρέψουν εναντίον του τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. Ορισμένα κορυφαία στελέχη πάντως δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του κ. Κ. Καραμανλή.

Στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους χαρακτηρίζουν «σόου» χωρίς περιεχόμενο τη συνάντηση των δύο ανδρών και υποστηρίζουν ότι «αυτές οι κινήσεις δεν προσδίδουν σοβαρότητα στο κόμμα». Πάντως οι απόψεις αυτές δεν διατυπώθηκαν δημόσια ώστε να χαλάσουν το κλίμα γενικής ευφορίας που επικρατεί στη Ρηγίλλης.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ. Κ. Καραμανλή στην εκπομπή του Γιώργου Παπαχρήστου «Θύρα 300» του Σούπερ Σπορ. Όταν ρωτήθηκε εάν σκοπεύει να παραιτηθεί εάν «η ομάδα δεν πετύχει το στόχο της», δηλαδή εάν χάσει τις εκλογές, απάντησε: «Δεν συνδέω τη διάθεσή μου ποτέ με μια καρέκλα, με ένα αξίωμα. Εν πάση περιπτώσει αφήστε να αποφασίσει γι΄ αυτό η γενική συνέλευση της ομάδας».

Άφησε έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει τον εαυτό του στην κρίση του συνεδρίου εάν ηττηθεί στις εκλογές.

Εν τω μεταξύ ο κ. Σ. Κούβελας από τη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε αντίθετος με την επιστροφή του κ. Α. Σαμαρά στο κόμμα. Μιλώντας σε συγκέντρωση ψηφοφόρων του, είπε ότι δεν έχουν θέση στην παράταξη όσοι την έβλαψαν ανεπανόρθωτα.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “