Ν.Δ.: Έκτακτο συνέδριο αρχών και «άνοιγμα στην κοινωνία»

Μετά το προσκλητήριο προς τα επώνυμα στελέχη, ο κ. Κ. Καραμανλής τώρα απευθύνει προσκλητήριο και προς τη βάση του κόμματος. Στόχος του είναι να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση εν όψει των ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών και να ανεβάσει το ηθικό των οπαδών του κόμματος, οι οποίοι διακατέχονται από ηττοπάθεια. Ανακοίνωσε χθες ότι η Ν.Δ. προχωρεί σε έκτακτο συνέδριο «αρχών» ­ όπως το ονόμασε ο ίδιος ­το οποίο θα διεξαχθεί από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου.

«Το συνέδριο αυτό δεν θα είναι συνέδριο εσωστρέφειας, αλλά συνέδριο ανοίγματος στην κοινωνία. Συνέδριο στο οποίο θα κάνουμε τολμηρές τομές, διότι απαιτείται να ξεκαθαρίσουμε πλήρως, τι Ελλάδα θέλουμε για την μετά ΟΝΕ εποχή. Έτσι θα γίνει ακόμη πιο κρυστάλλινο το τι εκπροσωπούμε και το τι επιδιώκουμε», τόνισε με έμφαση ο κ. Κ. Καραμανλής. Και πρόσθεσε: «Προσβλέπουμε να μιλήσουμε με τρόπο που θα μας ακούσει η κοινωνία.

Δεν θα ακούσετε τα πομπώδη και τις παλιές και κουρασμένες φράσεις περί συνεδρίου θριάμβων και τα συναφή». Παράλληλα, ο κ. Κ. Καραμανλής επέκρινε με δριμύτητα τον Πρωθυπουργό για τη στάση που τηρεί στο θέμα των πρόωρων εκλογών και τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει τη στάση του για τον χρόνο της προσφυγής στις κάλπες. «Η κυβέρνηση ­ είπε ­ καταφεύγει σε μισόλογα, σε υπονοούμενα, σε μια τακτική σχεδιασμένης ασάφειας. Δεν ανοίγει τα χαρτιά της. Κρύβει τις προθέσεις της από την κοινωνία με ενα μικροκομματικό “κρυφτούλι”. Νομίζει ο Πρωθυπουργός πως είναι ο κυρίαρχος των εξελίξεων, επειδή δεν μας λέει πότε θα γίνουν οι εκλογές; Νομίζει ότι κερδίζει η χώρα από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο;».

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε συναντηθεί προχθές με τον κ. Κ. Καραμανλή, συμφώνησε με την πρωτοβουλία του και υπενθύμισε ότι πριν από έναν χρόνο είχε ζητήσει να γίνει Εθνική Συνδιάσκεψη με στόχο την ουσιαστική επανίδρυση του κόμματος. Με την πρωτοβουλία του προέδρου της Ν.Δ. συμφώνησαν επίσης οι κ.κ. Κ. Μητσοτάκης και Μ. Έβερτ.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “