Αναζητεί σωσίβιο σε νέα πρωτοβουλία ο Καραμανλής

Η επόμενη ημέρα του ραπίσματος που δέχθηκε η ηγεσία της Ν.Δ. από τον κ. Γ. Σουφλιά βρήκε τα επιτελεία του Θεσσαλού πολιτικού και του κ. Κ. Καραμανλή να αλληλοκατηγορούνται και να αλληλοδιαψεύονται.

 

Η επόμενη ημέρα του ραπίσματος που δέχθηκε η ηγεσία της Ν.Δ. από τον κ. Γ. Σουφλιά, τούς βρήκε να… παίζουν την κολοκυθιά ως εξής: Τηλεφώνησε ή δεν τηλεφώνησε ο κ. Κ. Καραμανλής την περασμένη εβδομάδα στον Γ. Σουφλιά για να κλείσουν ραντεβού; Και αν τηλεφώνησε, με ποιον μίλησε;

Ή αλλιώς να… παίζουν την κολοκυθιά ως εξής: τηλεφώνησε ή δεν τηλεφώνησε ο κ. Κ. Καραμανλής την περασμένη εβδομάδα στον κ. Γ. Σουφλιά, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού; Και αν τηλεφώνησε, με ποιον μίλησε;

Οι επιτελείς του προέδρου της Ν.Δ. δηλώνουν πως δύο φορές ο πρόεδρος της Ν.Δ. τηλεφώνησε στο σπίτι τού κ. Γ. Σουφλιά.

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε την Τρίτη και το δεύτερο την Πέμπτη. Και τις δύο φορές απάντησε η σύζυγός του και φέρεται να είπε στον κ. Κ. Καραμανλή: «Και εκείνος θέλει να σου μιλήσει, αλλά είναι με 40 πυρετό». Έτσι ­ σύμφωνα με τη Ρηγίλλης ανανεώθηκε το τηλεφωνικό ραντεβού για τη Δευτέρα, δηλαδή για χθες.

Ούτε ένα τηλεφώνημα

Οι συνεργάτες τού κ. Γ. Σουφλιά, από την πλευρά τους, λένε ότι ουδέποτε τηλεφώνησε ο πρόεδρος του κόμματος. Χαρακτηρίζουν τις πληροφορίες της Ρηγίλλης «προφάσεις εν αμαρτίαις». Και τονίζουν: «Αν ήθελε να τηλεφωνήσει ο κ. Κ. Καραμανλής θα το είχε κάνει εδώ και καιρό. Μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα θα περίμενε;».

Στελέχη της Ν.Δ., πάντως, επιμένουν ότι τα τηλεφωνήματα έγιναν και ο πρόεδρος της Ν.Δ. σκόπευε να του ζητήσει να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα. Και προσθέτουν: «Ο κ. Γ. Σουφλιάς έδειξε ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πάρει εκδίκηση για τη διαγραφή του. Διαφορετικά δεν εξηγείται ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε την ώρα που ο πρόεδρος της Ν.Δ. με κάθε ευκαιρία, το τελευταίο διάστημα, του απηύθυνε πρόσκληση και μιλούσε με τα πιο θερμά λόγια για την πολιτική του δράση». Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι ο κ. Γ. Σουφλιάς με τις κινήσεις του ουσιαστικά εγκλώβισε την ηγεσία της Ν.Δ., η οποία τελικά έπαιξε το παιχνίδι του. Και εξηγούν: Άφηνε να εννοηθεί ότι σκέπτεται το ενδεχόμενο της επιστροφής του λέγοντας πως δεν μιλάει σε μεσολαβητές.

Η τελευταία πράξη του σχεδίου τού κ. Σουφλιά ήταν η δήλωση που έκανε την Παρασκευή, ότι δεν συνομιλεί με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό πράγματι μας καθησύχασε και δεν μπορέσαμε να προβλέψουμε τι επρόκειτο να κάνει την Κυριακή».

Καμία συνέχεια

Πάντως, ο κ. Κ. Καραμανλής, όπως λένε οι συνεργάτες του, έχει γυρίσει σελίδα και δεν προτίθεται να δώσει συνέχεια στην υπόθεση Σουφλιά. Τώρα μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχθηκε το τελευταίο δεκαπενθήμερο αναζητεί μέχρι τις εορτές εναγωνίως και επειγόντως μία κίνηση, η οποία θα αλλάξει το δυσμενές κλίμα που υπάρχει στη βάση του κόμματος. Μόνο που κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε σχεδιάσει αυτή την εβδομάδα να συναντηθεί με τους κ.κ. Γ. Σουφλιά, Δ. Αβραμόπουλο και Κ. Μητσοτάκη.

Και με αυτές τις συναντήσεις να συμβολίσει την πανστρατιά. Αυτή η κίνηση όμως ματαιώθηκε με την παρέμβαση του κ. Γ. Σουφλιά. Στη Ρηγίλλης λένε, ότι τα άλλα ραντεβού θα γίνουν, όμως πια δεν έχουν το ίδιο ενδιαφέρον.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “