Βιάστηκαν όσοι προφήτευσαν επιστροφή Σουφλιά στη Ν.Δ.

Τη δημιουργία δικής του πολιτικής κίνησης, η οποία θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εθνικές εκλογές, προτείνουν στον Γιώργο Σουφλιά φίλοι του πολιτευτές και πρώην στελέχη της Ν.Δ. που έχουν πάρει αποστάσεις από τη Ρηγίλλης μετά τις διαγραφές.

Ο Θεσσαλός πολιτικός πάντως εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του και αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Στα ερωτήματα που δέχεται επαναλαμβάνει μονότονα «ουδέν σχόλιον». Προκαλεί μεγάλη εντύπωση όμως το γεγονός ότι όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο άνοιγμα του κ. Κ. Καραμανλή αλλά μάλλον εμφανίζεται ενοχλημένος από τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Παράλληλα, στελέχη του περιβάλλοντός του τονίζουν με έμφαση ότι «βιάστηκαν όσοι νόμισαν πως είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του κ. Σουφλιά στο μαντρί».

Η δήλωση Κάκκαλου

Το χάσμα στις σχέσεις Σουφλιά – Καραμανλή έγινε ακόμη μεγαλύτερο με τη δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή και στενού συνεργάτη του κ. Γ. Σουφλιά, κ. Ν. Κάκκαλου, καθώς ορισμένα στελέχη της Ν.Δ. εκφράζουν την άποψη ότι ο βουλευτής τοποθετήθηκε έπειτα από συνεννόηση με τον Θεσσαλό πολιτικό.

Ο βουλευτής Πιερίας επιτέθηκε ευθέως στον κ. Κ. Καραμανλή με τρόπο που δεν αφήνει ­ όπως λένε στη Ρηγίλλης ­ περιθώρια για την επιστροφή του. Μια επιστροφή όμως που δεν επιθυμεί ούτε ο ίδιος. Πριν από ένα μήνα, ο κ. Ν. Κάκκαλος είχε δηλώσει ότι «δεν θα επιστρέψω στη Ν.Δ. ούτε εγώ ούτε ο Σουφλιάς».

Ακόμα αισιοδοξούν

Στη Ρηγίλλης δεν κρύβουν τη μεγάλη ανησυχία τους γι’ αυτή την εξέλιξη δεδομένου ότι ο κ. Γ. Σουφλιάς ­ όπως υποστηρίζουν οι συνομιλητές του ­ δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει στη Ν.Δ. χωρίς να έρθει μαζί του και ο κ. Ν. Κάκκαλος. Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. τονίζουν ότι «περιμέναμε ο Θεσσαλός πολιτικός να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κ. Κ. Καραμανλή και μέχρι τις γιορτές να έχει επανενταχθεί στο κόμμα». Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να αισιοδοξούν ότι θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και ο κ. Γ. Σουφλιάς θα δώσει τη μάχη στις εθνικές εκλογές με το κόμμα της Ν.Δ.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “