Στον δρόμο της επιστροφής

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή τού Γιώργου Σουφλιά στη Ν.Δ. δείχνει να έχει αρχίσει. Στη Ρηγίλλης εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι έως το τέλος Νοεμβρίου ή το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου ο Θεσσαλός πολιτικός θα βρίσκεται στο «μαντρί».

 

Καραμανλής – Σουφλιάς. Μένει μόνο ένα τηλεφώνημα του αρχηγού της Ν.Δ. για να επιστρέψει ο δεύτερος στη Ρηγίλλης

Οι δίαυλοι επικοινωνίας έχουν αποκατασταθεί πλήρως και το μόνο που απομένει είναι το τηλεφώνημα τού κ. Κ. Καραμανλή προς τον κ. Γ. Σουφλιά. Αυτό το τηλεφώνημα βέβαια δεν είναι απλή υπόθεση. «Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», όπως υποστηρίζουν παλιά κοινοβουλευτικά στελέχη. Δηλαδή, επιθυμεί να γυρίσει ο Γιώργος Σουφλιάς στη Ρηγίλλης, χωρίς όμως να παραδεχθεί ο ίδιος ότι έκανε λάθος που τον διέγραψε. Παρ’ όλα αυτά, επιτελείς της Ρηγίλλης εκτιμούν πως η φόρμουλα θα βρεθεί και θα υπάρξει επικοινωνία τον δύο ανδρών τις προσεχείς ημέρες με πρωτοβουλία του κ. Κ. Καραμανλή.

Πάντως, οι συνεργάτες τού κ. Γ. Σουφλιά απαντούν με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν από τρεις μήνες, λέγοντας «ουδέν νεώτερον». Ωστόσο, φίλοι του βουλευτές αφήνουν να εννοηθεί πως ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει εντός του Νοεμβρίου, διότι μετά ο χρόνος θα αρχίσει να μετράει αρνητικά, καθώς ο Θεσσαλός πολιτικός δεν προτίθεται να επιστρέψει στο κόμμα τις παραμονές των εκλογών και να χρησιμοποιηθεί ως δεκανίκι του κ. Κ. Καραμανλή στην αναμέτρησή του με τον κ. Κ. Σημίτη. Άλλα στελέχη της Ν.Δ., που διατηρούν τακτική επικοινωνία με τον κ. Γ. Σουφλιά, λένε ότι «το νερό έχει μπει στο αυλάκι και αν κάτι στο τέλος δεν πάει καλά την ευθύνη θα έχει στο ακέραιο η ηγεσία της Ν.Δ.». Εξηγούν ότι ο κ. Γ. Σουφλιάς δεν έχει θέσει ούτε όρους ούτε προϋποθέσεις για την επιστροφή του, διότι θεωρεί αυτονόητο πως ο ρόλος του στο κόμμα θα είναι αδιαπραγμάτευτος. Και προσθέτουν με έμφαση: «Δεν είναι δυνατόν όμως να γυρίσει με σκυμμένο το κεφάλι και αυτό είναι κατανοητό. Προτιμά να πάει στο σπίτι του, αφού με το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συνεργασθεί, μολονότι οι προτάσεις που του έγιναν είναι δελεαστικές και τιμητικές».

Αλλά και στη Ρηγίλλης δεν υπάρχουν αντιρρήσεις για τον σημαντικό ρόλο που θα έχει ο κ. Γ. Σουφλιάς μετά την επιστροφή του. «Εκείνος θα χειρίζεται τα θέματα που θέλει, είναι αυτονόητο ότι θα έχει απ’ ευθείας επαφή και συνεργασία με τον πρόεδρο, ενώ μόνος του θα επιλέξει αν θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στην πρώτη τριάδα ή θα θέσει υποψηφιότητα και πάλι στη Θεσσαλία». Τίποτε, λοιπόν, δεν είναι όπως παλιά στις σχέσεις Καραμανλή – Σουφλιά, αλλά και τίποτε δεν έχει αλλάξει αφού δεν έχει γίνει ακόμη το περίφημο τηλεφώνημα.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “