Μετωπική κατά του Πρωθυπουργού προγραμματίζει ο αρχηγός της Ν.Δ.

Στον Πρωθυπουργό στρέφει τώρα αποκλειστικά και μόνο την προσοχή του ο κ. Κ. Καραμανλής. Στόχος του να φθείρει, στο μέτρο του δυνατού, τη δημόσια εικόνα του και να καταδείξει στην κοινή γνώμη ­ όπως υποστηρίζουν στη Ρηγίλλης ­ ότι για όσα συμβαίνουν στην κυβέρνηση εκείνος έχει την κύρια και πολλές φορές την αποκλειστική ευθύνη.

Στη Βουλή

Πρώτο βήμα θα είναι η αναμέτρηση των δύο ηγετών στη Βουλή για το βιντεολόττο στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα διεξαχθεί μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. «Περιμένει την αντιπαράθεση μαζί του όσο τίποτα, και σ΄ αυτήν θα ρίξει όλο του το βάρος», λένε οι επιτελείς της Ρηγίλλης. Πράγματι, ο Κ. Καραμανλής θέλει να αναγκάσει τον Πρωθυπουργό να απολογηθεί, και γι΄ αυτό προκάλεσε τη συζήτηση στην εθνική αντιπροσωπεία.

Η αγωνία του προέδρου της Ν.Δ. την επόμενη ημέρα είναι μήπως η υπόθεση σύντομα ξεχαστεί και κυρίως μήπως ο ίδιος ο κ. Σημίτης δεν εισπράξει το κόστος αλλά οι ευθύνες πέσουν μόνο στους ώμους των υπουργών.

«Να ακυρωθεί η εντύπωση»

Αλλά και μετά τη συζήτηση στη Βουλή ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συνεχίσει τη μετωπική σύγκρουση με τον Πρωθυπουργό. Από όλες τις μετρήσεις προκύπτει ότι το μεγάλο όπλο του ΠΑΣΟΚ στην αναμέτρηση του Μαρτίου θα είναι η καλή δημόσια εικόνα τού κ. Κ. Σημίτη. «Πρέπει να ακυρωθεί η εντύπωση που υπάρχει στην κοινωνία ότι ο Σημίτης είναι άξιος διαχειριστής, αποφασιστικός, εργατικός και ο άνθρωπος που οδηγεί την Ελλάδα με ασφάλεια στη νέα εποχή», λένε χαρακτηριστικά οι επιτελείς της Ν.Δ. Έτσι, μεταξύ άλλων έχουν βάλει στο στόχαστρο συνεργάτες και φίλους του Πρωθυπουργού, προσδοκώντας ότι στις δραστηριότητές τους θα ανακαλύψουν σκάνδαλα. Η δουλειά αυτή γίνεται διακριτικά από λίγα στελέχη της Ν.Δ. σε συνεργασία με επιχειρηματίες και ανθρώπους της αγοράς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. «Είμαστε πολύ προσεκτικοί σ΄ αυτό. Ακόμη και αν υπάρξουν στοιχεία, δεν πρόκειται να τα βγάλουμε στη δημοσιότητα αν δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να αποδείξουμε τις καταγγελίες μας», λένε χαρακτηριστικά στη Ρηγίλλης και προσθέτουν: «Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό, διότι αν αστοχήσουμε τότε θα ακυρώσουμε και τη μεγάλη επιτυχία μας στο βιντεολόττο».

Πολλοί πατέρες

Κατά τα άλλα, επειδή η νίκη έχει πολλούς πατέρες, χθες συνεργάτες, φίλοι, άσπονδοι φίλοι και δηλωμένοι αντίπαλοι του κ. Κ. Καραμανλή πήραν από νωρίς το πρωί με τη σειρά ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και πανηγύριζαν για την πρώτη ύστερα από πολύ καιρό επιτυχία του κόμματος.

Το σύνθημα των προσωπικών επιθέσεων εναντίον του Πρωθυπουργού έδωσε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος. Μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «αδειάζει» τους υπουργούς του και το μόνο μέλημά του είναι να σώσει τον εαυτό του.

Ιδιαίτερα επικριτική προς την κυβέρνηση ήταν και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. «Η ουσία είναι ότι χθες η κυβέρνηση υπέστη μια δεινή ήττα και θα ήταν πιο “αντρίκειο” να βγει και να πει “κύριοι, κάναμε λάθος”».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “