Γκρίνια για την 3μηνη αδράνεια

Φουντώνουν στη Ν.Δ. οι αντιδράσεις για την αδράνεια που επιδεικνύει εδώ και σχεδόν τρεις μήνες το κόμμα καθώς και την αδυναμία της ηγεσίας να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες.

Μετά τις διαμαρτυρίες κορυφαίων στελεχών, αλλά και βουλευτών, χθες εφημερίδες της παράταξης, στα κύρια άρθρα τους, επέκριναν τον κ. Κ. Καραμανλή και τους επιτελείς του για την κατάσταση που επικρατεί στη Ρηγίλλης.

Τα βέλη που δέχεται αυτή τη φορά ο κ. Κ. Καραμανλής είναι εξ οικείων. Δηλαδή τα κορυφαία στελέχη και οι βουλευτές που τον επικρίνουν προέρχονται στην πλειονότητά τους από τη δική του πτέρυγα.

Αντίθετα, οι βουλευτές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης αποφεύγουν να παίρνουν θέση από τον φόβο μήπως κατηγορηθούν ότι υπονομεύουν τον πρόεδρο.

Πάντως τα όσα ακούγονται από τους «φίλους» του κ. Κ. Καραμανλή στους διαδρόμους της Βουλής και στα στέκια των πολιτικών τόσο για τον ίδιο τον πρόεδρο όσο και για την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. έχουν ξεπεράσει σε ευρηματικότητα τα όσα έλεγαν στο παρελθόν για τους κ.κ. Κ. Μητσοτάκη και Μ. Έβερτ οι εσωκομματικοί τους αντίπαλοι.

Είναι άφαντος

Κατηγορούν λοιπόν τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι από την επομένη των ευρωεκλογών είναι άφαντος:

«Δεν είναι μόνο πως δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες· αρνείται να επικοινωνήσει ακόμη και στα τηλέφωνα με κορυφαία στελέχη, τα οποία είναι ανάγκη ­ όπως λένε ­ να μιλήσουν μαζί του για σοβαρά θέματα».

Παράλληλα οι ίδιοι βουλευτές επικρίνουν τα επιτελικά και οργανωτικά στελέχη ότι έχουν εγκαταλείψει τις οργανώσεις στην τύχη τους και ασχολούνται με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Ακόμη και στη Θεσσαλονίκη ­ όπως τονίζουν ­ λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του προέδρου στη Διεθνή Έκθεση υπάρχει πλήρης διάλυση του κόμματος.

Το κακό κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της Ν.Δ. ήρθαν να επιβεβαιώσουν χθες εφημερίδες της παράταξης, οι οποίες πρώτη φορά επικρίνουν τόσο έντονα την ηγεσία.

«Βαθύς λήθαργος»

Η εφημερίδα «Απογευματινή», στο κύριο άρθρο της, αναφέρει ότι «αποτελεί κοινή διαπίστωση πως το στελεχικό δυναμικό της Ρηγίλλης δυστυχώς κοιμάται όρθιο και έχει περιπέσει σε βαθύ λήθαργο». Η εφημερίδα, αφού επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στη βάση, προσθέτει: «Τι φταίει επιτέλους για τη μακαριότητα αυτή; Φταίει η έλλειψη εμπειρίας στη διεξαγωγή πολιτικών αγώνων; Φταίει η πολιτική απαιδευσιά μερικών; Φταίει ο ναρκισσισμός, η ανικανότητα και η ανεπάρκεια άλλων; Τι επιτέλους φταίει;». Η εφημερίδα, τέλος, καλεί τον κ. Κ. Καραμανλή να απομακρύνει τον «εσμό των μακάριων και αναρμόδιων με την πολιτική».

Σοβαρό πρόβλημα τακτικής του κόμματος εντοπίζει ο «Ελεύθερος Τύπος». Σε ενυπόγραφο άρθρο του ο διευθυντής της εφημερίδας, αφού αναφέρεται στις διαφωνίες των κορυφαίων στελεχών για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας, καταλήγει: «Από τη στιγμή που η Ν.Δ. αδυνατεί να αξιοποιήσει έναν κυβερνητικό χειρισμό και τον μετατρέπει άθελά της σε δικό της πρόβλημα γίνεται φανερό ότι έχει σοβαρό πρόβλημα τακτικής».

«Ξυπνήστε»

Αλλά και ο «Αδέσμευτος Τύπος» του Δημήτρη Ρίζου, στο κύριο άρθρο του εκδότη της εφημερίδας, με τον τίτλο «Ν.Δ. ξυπνήστε κύριοι…!», αναφέρεται στην αδράνεια του κόμματος και, αφού επισημαίνει ότι πρώτος ξεκίνησε την κριτική στις ηγεσίες της Ν.Δ., για το καλό της παράταξης, επαναλαμβάνει σχετικές επισημάνσεις του προχθεσινού φύλλου της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το οποίο ανέφερε: «Έτσι όπως έχει καταντήσει σήμερα η Ν.Δ. δεν βλέπει Θεού πρόσωπο ούτε βεβαίως εξουσία ­ αν υποτεθεί ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την εξουσία».

Πάντως τα δημοσιεύματα έχουν προκαλέσει ενόχληση και προβληματισμό στη Ρηγίλλης, αν και οι συνεργάτες του κ. Κ. Καραμανλή επιχειρούν να υποβαθμίσουν το θέμα.

Υποστηρίζουν ότι τα όσα λέγονται και γράφονται περί αδρανείας διοχετεύονται εντέχνως στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από άσπονδους φίλους ­ όπως τους αποκαλούν ­ του προέδρου, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στο περιβάλλον του.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “