ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Ο Γιώργος είναι ένας σχολαστικά οργανωμένος και προνοητικός άνθρωπος. Εδώ και έναν μήνα έκλεισε εισιτήρια στην Ολυμπιακή για να πάει διακοπές με την οικογένειά του. Η διαδρομή ήταν Αθήνα – Γιάννενα. Φθάνει στο αεροδρόμιο μιάμιση ώρα νωρίτερα, πηγαίνει χαρούμενος να δώσει τις αποσκευές, αλλά η βλοσυρή υπάλληλος ­ έχει πάψει εδώ και χρόνια να χαμογελά στους πελάτες ­ του λέει αυστηρά: «Περιμένετε, δεν ξέρω αν θα ταξιδέψετε». «Μα γιατί, κάποιο λάθος θα κάνετε, έχω εισιτήρια εδώ και καιρό». «Δεν έχει σημασία, κύριε, και άλλοι έχουν. Αν δεν πετάξετε, θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω». «Μα, τι να τα κάνω τα χρήματα, να πετάξω θέλω. Ποιος φταίει;». Σε αυτό το σημείο η υπάλληλος δεν είχε διάθεση για άλλες συζητήσεις και είπε αυστηρά: «Η Ολυμπιακή φταίει που κλείνει παραπάνω εισιτήρια. Καθήστε, κύριε, θα σας πω μισή ώρα πριν από την πτήση αν θα φύγετε». Φυσικά δεν έφυγε, όπως και άλλοι 5 επιβάτες που ήταν επίσης προνοητικοί. Έτσι φορτώθηκε αμίλητος πάλι τις αποσκευές του και έφυγε από το αεροδρόμιο, αναζητώντας την τύχη του στο ΚΤΕΛ του Κηφισού. Ευτυχώς, οι άλλοι 5 δεν ήταν το ίδιο ψύχραιμοι και άρχισαν να βρίζουν «θεούς και δαίμονες». Μια συμπεριφορά «ελληνοπρεπέστατη» που στην περίπτωση της Ολυμπιακής ίσως πλέον να είναι η ενδεδειγμένη. Δεν πέρασε λίγη ώρα και έφθασαν οι κάμερες για να καταγράψουν το… ξέσπασμα των οργισμένων επιβατών. Εικόνες «μπάχαλου» καθημερινές για τον εθνικό μας αερομεταφορέα.

Ειλικρινά, δεν ξέρω αν ακολούθησε η κυβέρνηση τη σωστή διαδικασία στην ανάθεση του μάνατζμεντ της εταιρείας σε ξένους. Ούτε γνωρίζω αν ο Σκωτσέζος μάνατζερ είναι ο καλύτερος. Ούτε θέλω να μάθω πλέον αν έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι που απεργούν. Εργαζόμενοι είναι και οι περισσότεροι από τους χιλιάδες επιβάτες που ταλαιπωρούνται από έναν φορέα που οι ίδιοι πληρώνουν.

Αν δεν τα πάει καλά ο Σκωτσέζος, ας βρουν Άγγλο, Γάλλο, Πορτογάλο ή Αφρικανό να διοικήσει. Αρκεί να τελειώσει αυτό το μαρτύριο των επιβατών και ο διασυρμός της χώρας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “