Σκληρός για τον φόβο της... Αλεξίας

Φρένο στους βασιλόφρονες και ακροδεξιούς βουλευτές που ετοίμαζαν τα φράκα τους για τους γάμους της Αλεξίας Γλύξμπουργκ βάζει ο κ. Κ. Καραμανλής. Βρήκε την αφορμή με την παρουσία τού κ. Μάνου Μανωλάκου στην κηδεία του Γεωργίου Παπαδόπουλου και προχώρησε σε επίδειξη ισχύος προς την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος.

Ο πανίσχυρος αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη «χρυσή εποχή» των σκληρών «Κενταύρων» τιμωρείται αυστηρά προς παραδειγματισμό των άλλων ομοϊδεατών του, που δεν είναι λίγοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στη βάση όσο και στην κορυφή. «Πάντως στην κηδεία οι μισοί ήταν ψηφοφόροι και στελέχη των τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ.», δήλωσε ο κ. Μ. Μανωλάκος όταν πληροφορήθηκε ότι παραπέμπεται στο Πειθαρχικό, και στη Ρηγίλλης δεν αμφιβάλλουν ότι σ΄ αυτό είχε δίκιο.
Ένας από τους στόχους του κ. Κ. Καραμανλή όταν ανέλαβε την ηγεσία ήταν να «τρίξει» τα δόντια στους ακροδεξιούς και βασιλόφρονες βουλευτές. «Αρκετά έπαθαν και ο Μητσοτάκης και ο Έβερτ με τα καμώματά τους, και ο Καραμανλής είναι αποφασισμένος να μη δει το ίδιο έργο σε επανάληψη επί ημερών του», λένε στελέχη της Ρηγίλλης. Ο λόγος για τους κ.κ. Γ. Καρατζαφέρη, Απ. Ανδρεουλάκο, Αλ. Παπαδόγγονα, Παν. Καμμένο, Θ. Δαβάκη, Γ. Τζιτζικώστα, Παρθένα Φουντουκίδου και Φ. Δημοσχάκη. Αυτός είναι ο πυρήνας των ακραίων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο οποίος όμως δεν έχει δημιουργήσει σπουδαία προβλήματα στον κ. Κ. Καραμανλή, όπως συνέβη με τους προκατόχους του. Μόνη εξαίρεση οι αντιδράσεις κάποιων απ΄ αυτούς στη δημοσιοποίηση των απομνημονευμάτων του Κωνσταντίνου Καραμανλή πριν από δύο χρόνια και ορισμένες θέσεις του κ. Γ. Καρατζαφέρη περί συνεργασίας της Ν.Δ. με τη «Χρυσή Αυγή».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. όμως θέλει να προλάβει τα χειρότερα. Πάντα πριν από εθνικές εκλογές οι λεγόμενοι «σκληροί» βουλευτές ανεβάζουν τους τόνους και αναλαμβάνουν δήθεν πρωτοβουλίες, με στόχο να ψαρέψουν ψήφους στα θολά νερά της δεξαμενής των βασιλοφρόνων ψηφοφόρων αλλά και των νοσταλγών της χούντας. Και κάτι ακόμη «που ακούγεται αστείο αλλά είναι σοβαρό», όπως λένε στη Ρηγίλλης. Επίκεινται οι γάμοι της κόρης του έκπτωτου μονάρχη, της Αλεξίας, και στο μέλλον ενδεχομένως και των άλλων παιδιών της οικογένειας Γλίξμπουργκ. Θυμούνται όλοι τι είχε συμβεί την περίοδο Έβερτ με τους γάμους του Παύλου. Δεν θα ήθελαν λοιπόν στη Ρηγίλλης οι βουλευτές να αρχίζουν να ράβουν και πάλι φράκα και ημίψηλα για τους βασιλικούς γάμους.

Η κηδεία του Γεωργίου Παπαδόπουλου ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κ. κ. Καραμανλή ­ όπως λένε στελέχη της Ν.Δ. ­ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Διαμήνυσε σε όλους τους βουλευτές και τα «ύποπτα» στελέχη να μην πάνε στην κηδεία, γιατί θα υποστούν σοβαρές συνέπειες. Και επειδή ο φόβος φυλάει τα έρμα, ουδείς βουλευτής πήγε στο Α΄ Νεκροταφείο. Μετά τις διαγραφές των κ.κ. Γ. Σουφλιά και Στ. Μάνου, οι πάντες στη Ν.Δ. έχουν κατανοήσει πως ο πρόεδρος του κόμματος δεν αστειεύεται.

Ο μόνος που δεν υπάκουσε στην κομματική εντολή ήταν ο κ. Μ. Μανωλάκος και τώρα θα πληρώσει τη νύφη για όλους τους ομοϊδεάτες του. Σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα συνεδριάζει το Πειθαρχικό και θεωρείται βέβαιο ότι το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής θα διαγραφεί.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “