Γέφυρα προς Μητσοτάκη

Γέφυρες προς όλες τις κατευθύνσεις ρίχνει ο κ. Κ. Καραμανλής προκειμένου να κλείσει τα εσωκομματικά του μέτωπα και να εμφανισθεί το κόμμα ενωμένο στις ευρωεκλογές. Παράλληλα, τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος όσο και ο εκπρόσωπος του κόμματος κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της κομματικής τους βάσης.

Το πρωί ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, με αφορμή τις προτάσεις του κ. Κ. Καραμανλή για την επίλυση της κρίσης στο Κόσοβο, έκανε νέο άνοιγμα προς τον κ. Κ. Μητσοτάκη. Τον πρότεινε για εθνικό διαμεσολαβητή ως «προσωπικότητα κύρους που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των Βαλκανίων».

Αναφερόταν στην πρόταση του προέδρου της Ν.Δ., να συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή με τη συμμετοχή ενός Σέρβου, ενός Αλβανόφωνου του Κοσσυφοπεδίου και ενός Έλληνα, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι ο διαιτητής.

Είναι η δεύτερη προσπάθεια της Ρηγίλλης μέσα σε μια εβδομάδα να προσεγγίσει τον κ. Κ. Μητσοτάκη.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός είχε προσκληθεί επισήμως στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

Το βράδυ ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιτέλους υλοποίησε την υπόσχεσή του και προσκάλεσε σε δείπνο στο σπίτι του τον κ. Δ. Αβραμόπουλο.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπως λένε και από τις δύο πλευρές, ενώ λύθηκαν πολλές παρεξηγήσεις της τελευταίας περιόδου.

Το θέμα της συμμετοχής του δημάρχου στο ευρωψηφοδέλτιο δεν συζητήθηκε, αφού ούτε ο κ. Δ. Αβραμόπουλος το επιθυμεί αλλά ούτε και ο κ. Κ. Καραμανλής είναι πλέον πολύ θερμός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ν.Δ. ρίχνει γέφυρες και στον κ. Μ. Έβερτ. Ακούει με προσοχή τις απόψεις του και δείχνει να προβληματίζεται με την πρότασή του για ριζική ανανέωση στο ευρωψηφοδέλτιο. Η πρόταση του πρώην προέδρου είναι να φύγουν όλοι οι παλιοί ευρωβουλευτές.

Πάντως, το πιθανότερο είναι «θύμα» της ανανέωσης να πέσει ο κ. Π. Λαμπρίας αφού, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Γ. Αναστασόπουλος θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας το απόγευμα σε μεγάλη συγκέντρωση κομματικών στελεχών του Λεκανοπεδίου στο Σπόρτιγκ, επετέθη με δριμύτητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε για «ανηθικότητα» υποστηρίζοντας ότι σπαταλάει κοινοτικούς πόρους για την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Σπηλιωτόπουλος

Νωρίτερα, ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε επιτεθεί στον κ. Κ. Λαλιώτη.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος είχε προειδοποιήσει την Ρηγίλλης με συνέντευξή του στην «Εξουσία» ότι δεν θα επιτρέψει την «γκρίζα» διαφήμιση και ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος του απάντησε: «Άναρθρος θόρυβος, δυσλεκτικός από την επερχόμενη ήττα του καθεστώτος που υβρίζει και απειλεί».

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος κατηγόρησε τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο για «νεοφασίζουσα λογική» και ότι «η Ν.Δ. με τέτοιου είδους δηλώσεις ξεκινάει την αρνητική διαφήμιση και την γκρίζα προπαγάνδα».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “