Αντήλλαξαν τηλέφωνα

Ανοιχτή επικοινωνία έχουν εγκαινιάσει πλέον ο πρόεδρος της Ν.Δ. και ο δήμαρχος Αθηναίων. Μετά την επιστροφή του κ. Δ. Αβραμόπουλου από τις ΗΠΑ μίλησαν στο τηλέφωνο την τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον 5 φορές, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν τις πολύ κακές σχέσεις της προηγούμενης περιόδου.

Καραμανλής – Αβραμόπουλος. Μέσω τηλεφώνου κανονίζουν το επόμενο τετ α τετ

Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι οι δύο άνδρες αποφάσισαν να συνομιλούν απ’ ευθείας ­ μέσω κινητών τηλεφώνων ­ για να μην αφήσουν έδαφος στους απρόσκλητους μεσολαβητές που συνωστίζονται στη Ρηγίλλης και την Πλατεία Κοτζιά και προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς μηνυμάτων προκειμένου να συντηρούνται οι ίδιοι στη δημοσιότητα.

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες συζητούνται κυρίως δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το εάν είναι σκόπιμο να συναντηθούν οι δύο άνδρες τις προσεχείς ημέρες και ποιος χαρακτήρας θα δοθεί σε αυτή τη συνάντηση. Και το δεύτερο εάν ο κ. Δ. Αβραμόπουλος θα παραμείνει στον δήμο ή θα μπει αυτή την ώρα στην ενεργό πολιτική. Η ανοιχτή πρόταση της Ν.Δ. προς τον κ. Δ. Αβραμόπουλο είναι να τεθεί επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο, ως μία κίνηση που θα σηματοδοτήσει την ενότητα του κόμματος.

Ο δήμαρχος προς το παρόν αρνείται και δηλώνει ότι θέλει να μείνει στον δήμο. Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. έχουν την άποψη ότι είναι «πιθανό ο κ. Δ. Αβραμόπουλος με την άρνησή του αυτή να μπλοφάρει για μια ακόμη φορά όπως έκανε και με το υπό ίδρυσιν κόμμα επί τρεις μήνες». Τον ισχυρισμό τους αυτό τον στηρίζουν στο γεγονός ότι ο κ. Δ. Αβραμόπουλος «αναζητεί αφορμή ­ όπως λένε ­ να εγκαταλείψει τη δημαρχία, αφού τα υπέρογκα χρέη που έχει αυτή την ώρα ο δήμος δυσκολεύουν την παραμονή του στην Πλατεία Κοτζιά». Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ακόμη ότι «η κυβέρνηση στο εξής θα κάνει δύσκολη τη ζωή του δημάρχου με αφορμή τα οικονομικά, κάτι που δεν έκανε μέχρι σήμερα διότι ήλπιζε ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος».

Δεν κάνει κόμμα τώρα

Πάντως ο δήμαρχος έκλεισε και τυπικά χθες το θέμα του νέου κόμματος. Μιλώντας στην εκπομπή η «Ώρα της αλήθειας» του Antenna και τον Γιάννη Πρετεντέρη ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα προχωρήσει σε τέτοια κίνηση τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Άφησε και πάλι όμως ανοιχτό το θέμα για το μέλλον. «Θα εγκαταλείψω τον δήμο ­ είπε ­ αν υπάρξει ισχυρός λόγος». Ο δήμαρχος ούτε λίγο πολύ προσπάθησε να πει ότι όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν την περίοδο που πέρασε για το υπό ίδρυσιν κόμμα του οφειλόταν σε μια μεγάλη παρεξήγηση, αφού, όπως υποστήριξε, ο ίδιος είχε ξεκάθαρη στάση. Παραδέχθηκε πάντως ότι προβληματίστηκε για το εάν θα πρέπει να κάνει ή όχι κόμμα.

Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στη συνάντηση που θα έχουν οι δύο άνδρες. Ρηγίλλης και Πλατεία Κοτζιά εκτιμούν ότι στην κατ΄ ιδίαν συζήτηση θα λυθούν πολλές παρεξηγήσεις. Η συνάντηση αυτή ο κ. Κ. Καραμανλής επιθυμεί διακαώς να γίνει άμεσα και αν είναι δυνατόν στη Ρηγίλλης. Ο δήμαρχος όμως εμφανίζεται διστακτικός, διότι εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα αποβεί εις βάρος του. Φίλοι του κ. Δ. Αβραμόπουλου επισημαίνουν πως μια τέτοια επαφή αυτή την ώρα θα δικαιώσει όσους λένε ότι όλη η ιστορία του νέου κόμματος στήθηκε από τον δήμαρχο για να διαπραγματευθεί τη θέση του στη Ν.Δ. Έτσι ο δήμαρχος στη χθεσινή του συνέντευξη επιχείρησε να δώσει κοινωνικό περιεχόμενο στην επικείμενη συνάντηση. Ζήτησε από τον κ. Καραμανλή να τον προσκαλέσει στο σπίτι του με τη σύζυγό του ανταποδίδοντας το δείπνο που του είχε παραθέσει εκείνος όταν κέρδισε τις δημοτικές εκλογές.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “