Ακονίζουν μαχαίρια κατά Αβραμόπουλου

έλειωσαν τα ψέματα λένε στη Ρηγίλλης και ακονίζουν τα μαχαίρια τους για την πρώτη σφοδρή επίθεση κατά του πάλαι ποτέ «αγαπημένου» τους δημάρχου Αθηναίων. Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., που εισηγούνται από την πρώτη στιγμή στον Κ. Καραμανλή να τηρήσει σκληρή στάση, λένε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και καταστρώνουν σχέδιο πίεσης, ώστε να αναγκάσουν τον δήμαρχο να ανοίξει τα χαρτιά του τώρα.

Η μεγάλη επέλαση κατά της Πλατείας Κοτζιά θα γίνει την ημέρα που θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Η αρχική σκέψη των επιτελών της Ρηγίλλης ήταν η συνεδρίαση να γίνει την Πέμπτη και εκεί ο δήμαρχος να δεχθεί πυρά ομαδόν από δεκάδες βουλευτές, με πρώτους τον Π. Παυλόπουλο και τον υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού Μ. Λιάπη. Ο τελευταίος εκτιμά ότι αυτό το κρυφτούλι πρέπει να σταματήσει και ο Δ. Αβραμόπουλος να πει δημοσίως στον ελληνικό λαό τι πρόκειται να κάνει. Και προσθέτει ότι «εάν ο δήμαρχος συνεχίσει να επιλέγει τον δρόμο της σιωπής, η Ν.Δ. πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλα τα επίπεδα».

Πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα γίνει μέσα στην εβδομάδα. Ο Κ. Καραμανλής δέχεται εισηγήσεις να μην προχωρήσει ακόμη στη μετωπική σύγκρουση με τον δήμαρχο διότι έτσι δεν θα του αφήσει καμία δυνατότητα να κάνει πίσω και μην προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος.

Οι συνεργάτες του Δ. Αβραμόπουλου λένε ότι όποια τακτική και αν επιλέξει η Ρηγίλλης ο δήμαρχος δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τη συμπεριφορά των στελεχών της Ν.Δ. και πολύ περισσότερο δεν θα απαντήσει στις επιθέσεις που θα δεχθεί.

Στο μεταξύ, σήμερα ο Δ. Αβραμόπουλος αναχωρεί για την Αλβανία όπου θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Αμέσως μετά θα μεταβεί στη Βαρκελώνη.

Και το ΠΑΣΟΚ

Στη Ν.Δ. μπορεί να επεξεργάζονται σχέδια εναντίον του δημάρχου αλλά από την Χαριλάου Τρικούπη οι σφαίρες εναντίον της Πλατείας Κοτζιά πέφτουν βροχή. Μετά τον Κ. Λαλιώτη, ο οποίος τον κάλεσε να μάθει να σέβεται την πολιτική ιστορία της χώρας, γιατί ηγέτες υπήρξαν και πριν από αυτόν και θα υπάρξουν και μετά, χθες τη σκυτάλη πήρε ο Κ. Σκανδαλίδης. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «έφοδο στην πολιτική από δυνάμεις μη πολιτικές στις οποίες έδωσε χώρο η κρίση της πολιτικής» και χαρακτήρισε εσωτερικό πρόβλημα της Ν.Δ. την υπόθεση Αβραμόπουλου.

Αλλά και ο Άκης Τσοχατζόπουλος μίλησε για προσπάθειες διαμβολισμού του συστήματος που επιχειρεί η Δεξιά. «Η απάντηση στα κεντροδεξιά σενάρια ­ πρόσθεσε ­ είναι η γνήσια Κεντροαριστερά που ταυτίζεται με την πορεία του ΠΑΣΟΚ».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε ότι είναι πιθανό το νέο κόμμα να γίνει πριν από τις ευρωεκλογές και τόνισε ότι ο δήμαρχος δεν θα πείσει ως αρχηγός κόμματος.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “