Τα καλά παιδιά πάνε... μαντρί

Εξέτισαν την ετήσια ποινή τους και μπορούν πια «συνετισμένοι» να επιστρέψουν στο «μαντρί» της Ρηγίλλης οι τρεις από τους 6 βουλευτές της Ν.Δ. που διέγραψε πριν από έναν χρόνο με μια μονοκοντυλιά ο κ. Κ. Καραμανλής. Όσο για τους άλλους τρεις «ισοβίτες», τον Γιώργο Σουφλιά, τον Στέφανο Μάνο και τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο αντάμα ξεκινήσανε και χώρια προχωράνε.

Αναστάσης Παπαληγούρας – Πέτρος Τατούλης – Νίκος Κάκαλος

Μαζί πήγαν στο συνέδριο και έχασαν από τον Κώστα Καραμανλή και μαζί απομακρύνθηκαν διά παντός από το κόμμα. Τώρα όμως ο καθένας σχεδιάζει μόνος του το νέο πολιτικό του μέλλον. Ο Αναστάσης Παπαληγούρας, ο Πέτρος Τατούλης και ο Νίκος Κάκαλος την Πέμπτη το πρωί, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν, μπορούν να περάσουν και πάλι το κατώφλι της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόεδρος και στελέχη τούς αναμένουν με ανοιχτές αγκάλες, αφού εκτιμούν ότι την περίοδο της τιμωρίας τους επέδειξαν συνετή στάση και δεν έπεσαν σε νέα σφάλματα.

Το ερώτημα είναι εάν οι ίδιοι θέλουν θα επιστέψουν στο κόμμα αθόρυβα, όπως επιθυμεί η ηγεσία και να πουν περασμένα ξεχασμένα. Στη Ρηγίλλης δεν είναι σίγουροι ότι και οι τρεις θα κινηθούν με τον ίδιο τρόπο και περισσότερο ανήσυχοι εμφανίζονται για τον βουλευτή Πιερίας κ. Ν. Κάκαλο. Εξάλλου ήταν εκείνος που δεν δίστασε να επιτεθεί ευθέως στον κ. Κ. Καραμανλή αμέσως μετά τη διαγραφή του. Πήγε στην εκλογική του περιφέρεια και σε συγκέντρωση οπαδών του, αφού εξήγησε τη στάση του, κατέληξε: «Και προσέξετε, όσοι έχετε παιδί να μην το φωνάζετε Γιαννάκη και Γιωργάκη και πολύ περισσότερο Κωστάκη, γιατί κινδυνεύετε να γίνει το παιδί κομπλεξικό». Στη Ρηγίλλης λένε ότι όσα ειπώθηκαν τότε είναι περασμένα ξεχασμένα και δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στην επιστροφή του βουλευτή. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ο ίδιος επιθυμεί πια να επιστρέψει. Όλο αυτό το διάστημα δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις και όταν ερωτάται λέει ότι «εγώ την Πέμπτη θα ανοίξω τα χαρτιά μου με μια γραπτή δήλωση». Κορυφαία στελέχη επισημαίνουν ότι θα αποτελούσε πλήγμα για το κόμμα εάν αυτή τη δύσκολη στιγμή ένας βουλευτής γύριζε την πλάτη στο κόμμα.

Οι τρεις «ισοβίτες» (από δεξιά) Γιώργος Σουφλιάς, Στέφανος Μάνος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος αντάμα ξεκινήσανε και χώρια προχωράνε

Πολύ περισσότερο όταν ο βουλευτής αυτός υπήρξε στενός φίλος του κ. Γ. Σουφλιά και έχει εκφραστεί θετικά και για τον κ. Δ. Αβραμόπουλο. Κάποιοι σπεύδουν να προβλέψουν ότι εάν παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής, αυτό σημαίνει ότι και ο κ. Γ. Σουφλιάς δεν σκοπεύει στο μέλλον να γυρίσει στη Ρηγίλλης, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι σε μια τέτοια περίπτωση η στάση του δεν θα συνδέεται με τον κ. Γ. Σουφλιά, αλλά με τις πρωτοβουλίες Αβραμόπουλου.

Αντίθετα ο κ. Π. Τατούλης, μολονότι δεν κρύβει την συμπάθειά του για τον δήμαρχο Αθηναίων, δηλώνει ότι θα επιστρέψει στην Ν.Δ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάποια ημέρα δεν θα ακολουθήσει τον κ. Δ. Αβραμόπουλο εάν ιδρύσει κόμμα. Όσο για τον κ. Α. Παπαληγούρα, στη Ρηγίλλης μιλούν με τα καλύτερα λόγια και θεωρούν βέβαιο ότι θα επιστρέψει στο κόμμα. Την Πέμπτη λοιπόν τα σπουδαία, αφού όλα δείχνουν ότι οι προβολείς θα στραφούν για μία ακόμη φορά στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “