Νέα επίθεση Καραμανλή

Νέα επίθεση εναντίον του Δημήτρη Αβραμόπουλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσής του με τον δήμαρχο.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ χθες το βράδυ στον Ωρωπό σε κομματικά στελέχη και οπαδούς του μίλησε για «δεκανίκια της κυβέρνησης Σημίτη», δίνοντας το στίγμα του για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζει στο εξής τον δήμαρχο Αθηναίων.

Μίλησε για «κάποιους» που «ονειρεύονται λύσεις παρασκηνίων, που ονειρεύονται σανίδες σωτηρίας μέσα στο σκοτάδι για τη διατήρηση της κυβέρνησης Σημίτη» και υποστήριξε ότι «ματαιοπονούν», αφού «τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη Ν.Δ.».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. άρχισε από χθες αγώνα δρόμου με μία εξαντλητική 8ωρη περιοδεία στην Ανατολική Αττική, εγκαινιάζοντας έτσι πρόωρα την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές.

Η πίεση που έχουν προκαλέσει στην Ρηγίλλης το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον κ. Δ. Αβραμόπουλο, αλλά η εξαγγελία κόμματος από τον κ. Σ. Μάνο άλλαξαν τους ρυθμούς δουλειάς ηγεσίας και στελεχών.

ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Πάντως, χθες επανήλθαν ύστερα από 2Ο ημέρες τα χαμόγελα στα πρόσωπα των επιτελών της Ν.Δ. Η πρώτη δημοσκόπηση για το ενδεχόμενο κόμμα του δημάρχου, που δημοσιεύθηκε χθες στα «ΝΕΑ», εκτιμούν ότι δεν ευνοεί ιδιαίτερα τους σχεδιασμούς του.

Την ίδια ώρα στην Ρηγίλλης δεν κρύβουν την μεγάλη ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, από το οποίο προκύπτει ότι ο σκληρός πυρήνας των ψηφοφόρων του κ. Δ. Αβραμόπουλου είναι 8,1% και οι συμπαθούντες 20,1%. Επίσης μόνο το 11,1% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι εντελώς απαραίτητο ένα νέο κόμμα υπό τον δήμαρχο Αθηναίων.

ΠΟΛΩΣΗ

Κορυφαία στελέχη στην Ρηγίλλης λένε ότι ο κ. Δ. Αβραμόπουλος ίσως θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του, αφού διαπιστώνει ότι η πρώτη δημοσκόπηση δεν είναι ευνοϊκή για εκείνον. Και προσθέτουν πως με αυτά τα δεδομένα μέσα στο κλίμα πόλωσης που θα δημιουργηθεί, το κόμμα Αβραμόπουλου δεν θα ξεπεράσει το 6% με 8% και οι απώλειες της Ν.Δ. θα είναι πολύ μικρές.

ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ

Πάντως, από το περιβάλλον του δημάρχου δεν έγινε κανένα απολύτως σχόλιο Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος ορκίζεται σήμερα δήμαρχος Αθηναίων σε «συμβολική τελετή αυτοδιοικητικού χαρακτήρα», όπως λένε οι συνεργάτες του, στην οποία δεν έχουν κληθεί αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κ. Καραμανλής και να είχε κληθεί δεν θα ήταν παρών, αφού σήμερα μεταβαίνει στην Κύπρο.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Η χθεσινή περιοδεία του κ. Κ. Καραμανλή άρχισε χθες νωρίς το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε το βράδυ. Σε όλους τους σταθμούς του, στον Άγιο Στέφανο, την Νέα Μάκρη, τον Μαραθώνα, το Καπανδρίτι, τον Βαρνάβα και τον Ωρωπό, οπαδοί της Ν.Δ. του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή φωνάζοντας «είσαι ο πρωθυπουργός». Μόνο στον Βαρνάβα ορισμένοι τού ζήτησαν να εξαφανίσει τα «ζιζάνια» από το κόμμα και να μη δεχθεί την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για επανίδρυση, κάποιοι φώναζαν «δεν θέλουμε νέα κόμματα, έχουμε κόμμα». Οι αποδοκιμασίες αυτές όμως δεν ήταν οργανωμένες.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απαντώντας στην προσφώνηση του νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Δ. Φράγκου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για λαϊκισμό στην πολιτική που ακολουθεί για την ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλεως. Μια πολιτική, όπως είπε, η οποία πολλαπλασιάζει την αυθαίρετη δόμηση. «Είναι δεδομένο ­ τόνισε ­ ότι κάποια στιγμή πλέον οφείλει η Πολιτεία σε συνεργασία με τους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης να προχωρήσει στις εντάξεις στο σχέδιο πόλεως με ένα καθεστώς μελετημένο».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “