ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-300

«Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» αναφωνούν τώρα Αθήνα και Λευκωσία για τους πυραύλους S-300, ενώ ο πρόεδρος Κληρίδης φθάνει σήμερα στην Αθήνα για να βρει από κοινού με τον κ. Σημίτη λύση με το μικρότερο δυνατόν κόστος.

ΚΑΤΑ ΤΑ άλλα το εορταστικό τριήμερο κύλησε περισσότερο ήρεμα από κάθε άλλη χρονιά. Χωρίς απρόοπτα, αλλά και χωρίς… ειδήσεις πολιτικού ενδιαφέροντος. Έτσι, η ηγεσία της χώρας πήρε τα όρη και τα βουνά. Ο Πρωθυπουργός πετάχτηκε στα Δολιανά, το χωριό του Κώστα Λαλιώτη, στην ορεινή Αρκαδία. Πήρε μια ανάσα που θα του χρειαστεί όταν στα μεθεόρτια θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τους μαθητές, οι οποίοι του ζήτησαν, όταν του είπαν τα Κάλαντα, να βγάλει ο ίδιος τα κάστανα από τη φωτιά.

Όσο για τον Κώστα Καραμανλή, ο μήνας του μέλιτος συνεχίζεται για τις ανάγκες των μέσων ενημέρωσης. Οι ειδικοί επιμένουν ότι η μόνη συνταγή που φέρνει καρπούς στη Ρηγίλλης είναι οι κοινές εμφανίσεις των νεονύμφων. Αυτή τη φορά το πρόγραμμα περιελάμβανε σκι της Νατάσας και βόλτα του προέδρου στις χιονοδρομικές πίστες του Καπερνησίου.

Ευτυχώς που ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος πήγε στη γενέτειρά του την Αρκαδία να εγκαταστήσει τον νέο δήμαρχο στο χωριό του και άναψαν λίγο τα αίματα. Θυμήθηκε τον συμπατριώτη του Θόδωρο Κατριβάνο και τον αποκάλεσε και πάλι «Νενέκο». Αυτή τη φορά τα σκάγια του υπουργού πήραν και τον Μίκη Θεοδωράκη, για τον οποίο ο κ. Ευ. Γιαννόπουλος είπε ότι είναι «πολιτικά Κατριβάνος».

Όσοι πάντως αισθάνονται πλήξη από την εορταστική ραστώνη, ας έχουν λίγη υπομονή, γιατί ο νέος χρόνος αρχίζει με πολλή δράση. Πρωταγωνιστής και αυτή τη φορά θα είναι το υπουργείο Οικονομικών, που ανακοινώνει δέσμη 15 μέτρων για τη δραστική μείωση των δαπανών στον Δημόσιο Τομέα.

Και όλα αυτά βεβαίως για την επίτευξη των στόχων της ΟΝΕ. Ψυχραιμία, τρία χρόνια έμειναν μέχρι τη στιγμή που θα ψωνίζουμε στον μπακάλη με ευρώ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “