Ν.Δ.: τα δύο «αγκάθια»

Ανέβασε τον πήχυ του κόμματός του στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές ο κ. Κ. Καραμανλής μιλώντας χθες στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής.

ΚΑΛΕΣΕ τα στελέχη του σε συστράτευση ώστε να κερδίσει η Ν.Δ. την υπερνομαρχία Αττικής και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σε αυτές τις δύο μάχες είναι αρκετά δύσκολο να αναδειχθούν νικητές οι κ. κ. Θ. Κατριβάνος και Βασ. Παπαγεωργόπουλος.

Ο κ. Κ. Καραμανλής για μία ακόμη φορά έδωσε πολιτικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση του Οκτωβρίου λέγοντας με έμφαση: «Πολλά κρίνονται ­ είπε ­ ύστερα από 15 ημέρες. Πρώτον πρέπει να βγει ενισχυμένη η Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεύτερον πρέπει να ακουστεί ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση Σημίτη». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. με κάθε ευκαιρία προσδίδει πολιτικό χαρακτήρα στις εκλογές της πρώτης Κυριακής, διότι εκτιμά ότι οι υποψήφιοι και στους μεγάλους δήμους και τις νομαρχίες θα έρθουν πρώτοι, ανεξαρτήτως αν ηττηθούν στον δεύτερο γύρο. Ο κ. Κ. Καραμανλής σχεδιάζει, εάν τα αποτελέσματα της 11 Οκτωβρίου ανταποκριθούν στις προβλέψεις του, την επομένη να μιλήσει για πολιτική ήττα του κ. Κ. Σημίτη και να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση «κυβέρνηση μειοψηφίας».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό τονίζοντας ότι το κράτος παρουσιάζει εικόνα διάλυσης και κάλεσε όλα τα στελέχη της Ν.Δ. να ανεβάσουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους.

Ο κ. Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στον θάνατο του Ρουμάνου Ματέι Σορίν επισημαίνοντας: «Ο θλιβερός επίλογος ενός μυστηριώδους θανάτου, που αφήνει πελώρια ερωτηματικά ανοιχτά, για τα οποία απαιτούμε πλήρεις και πειστικές εξηγήσεις». Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο κ. Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μετά την απόφαση του κ. Κ. Καραμανλή να τον απομακρύνει από τα κομματικά όργανα, αποφεύγει να παρίσταται στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όπως έχει δηλώσει, να πηγαίνει μόνο όταν συζητούνται κρίσιμα εθνικά θέματα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “