Λειτουργούν σωρευτικά

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ρωμαίος παραιτήθηκε και η παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή, επειδή δεν έδωσε ο ίδιος την εντολή για την απερίγραπτη επέμβαση στην οδό Νιόβης και επιπλέον ήταν στο εξωτερικό και δεν ήξερε τι συμβαίνει στην Αθήνα. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου είχε την ίδια καλή «τύχη», διότι ενώ ήταν στην Αθήνα δεν ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης και άρα δεν ευθύνεται.
Όσοι νομίζουν ότι το θέμα κλείνει εδώ, πλανώνται. Ήταν μία απόφαση του κ. Κ. Σημίτη, η οποία δημιουργεί «δεδικασμένο». Ουσιαστικά, ο Πρωθυπουργός κατήργησε την πολιτική ευθύνη για εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού και μετατοπίζει την ευθύνη αυστηρά στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Επομένως, έπειτα από αυτό, εάν αδειάσουν σε μια νύχτα οι φυλακές ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν θα έχει καμιά ευθύνη. Ανεύθυνος θα είναι και ο υπουργός Παιδείας εάν καταληφθούν τα μισά σχολεία τις χώρας.

Και επειδή κάθε θαύμα διαρκεί τρεις ημέρες, σε λίγο ακόμη και αυτό θα έχει ξεχασθεί. Ας μην ξεχνά όμως ο κ. Σημίτης ότι και εκείνα που ξεχνιούνται, λειτουργούν σωρευτικά…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “