ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ - ΓΙΟΒΑΝΟΥΔΑΣ, ΝΕΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

«Κάθε πράγμα στον καιρό του…» έλεγε ο πρόεδρος της Ν.Δ. όταν συνεργάτες του τον προέτρεπαν πριν από μήνες να προχωρήσει στη διαγραφή κάποιου ακροδεξιού βουλευτή ώστε να δώσει την εντύπωση ότι δεν χαρίζεται σε όσους με λόγια και πράξεις προκαλούν το κόμμα αλλά και την κοινή γνώμη.

ΤΩΡΑ ΠΟΛΛΟΙ στη Ρηγίλλης πιστεύουν ότι ίσως ο «πιστολέρο» κ. Γ. Γιακουμάτος έδωσε στον κ. Κ. Καραμανλή την ευκαιρία που αναζητούσε: Να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τους λεγόμενους «σκληρούς», ώστε να αφαιρέσει επιχειρήματα από τη μητσοτακική πτέρυγα που τον επικρίνει ότι μετά τις διαγραφές των έξι στελεχών… το κόμμα πηγαίνει όλο και δεξιότερα.

* Και σαν να μην έφθανε η επίδειξη πολεμικής ικανότητας μέσα στα γραφεία της Βουλής από τον κ. Γ. Γιακουμάτο, ακόμη ένας βουλευτής, ο κ. Βαρσάμης Γιοβανούδας, ενδέχεται να προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στη Ρηγίλλης εάν αληθεύει το περιεχόμενο της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον του μια 25χρονη με την οποία διατηρούσε σχέσεις.

* Η Ν.Δ. κάθε τρεις και λίγο ταλαιπωρείται από τα καμώματα κάποιου βουλευτή της, στο ΠΑΣΟΚ πάντως η καλοκαιρινή ανακωχή στο εσωκομματικό μέτωπο φαίνεται να τηρείται από όλες τις πλευρές. Το Εκτελεστικό Γραφείο συνεδρίασε χθες μέσα σε κλίμα σύμπνοιας. Ο κ. Μανώλης Δασκαλάκης, βλέπετε, ζήτησε την ανατροπή του κ. Σημίτη και ύστερα έφυγε για διακοπές. Έτσι το θέμα θεωρήθηκε λήξαν και αποφασίστηκε η πλήρης στήριξη από όλους των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ εκφράστηκε η ικανοποίηση ότι, παρά τις δυσκολίες, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αποδίδει καρπούς.

* Καρπούς, τους οποίους ακόμη δεν έχουν απολαύσει ούτε στην ποιότητα ζωής τους ούτε στις αποδοχές τους οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Όχι όμως και οι μέτοχοι των τραπεζών, αφού τα κέρδη τους από την άνοδο του Χρηματιστηρίου ακολουθούν ξέφρενη κούρσα. Μόνο μέσα στους τελευταίους 7 μήνες κέρδισαν 2,7 τρισ.

* Καλά είναι τα νέα και για 30.000 εργαζομένους σε υπουργεία, νοσοκομεία και δήμους. Η κυβέρνηση αποφάσισε τη μονιμοποίησή τους.

* Και μια είδηση που επιβεβαιώνει όσους πιστεύουν ότι η Δικαιοσύνη όχι μόνο δεν είναι τυφλή, αλλά μπορεί να ξεπερνά εμπόδια και να αποφασίζει με ορθάνοιχτα τα μάτια της ψυχής. Αυτό έκανε η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας κ. Χαραλαμπίνα Σίμου, η οποία έβαλε φρένο σε κατοίκους του Γουδί που δεν ήθελαν να νοσηλεύονται στη γειτονιά τους καρκινοπαθή παιδιά!

* Μια και ο λόγος για τη Δικαιοσύνη, ο κ. Ευ. Γιαννόπουλος ­ με αφορμή τη σύνδεση των βομβών στην Ευελπίδων με την έρευνα Γεράκη ­ έκανε αυστηρές συστάσεις στους δικαστές να προσέχουν τις δηλώσεις τους και γενικώς να μην ενδίδουν στους πειρασμούς της δημοσιότητας. Όπως ήταν επόμενο και αναμενόμενο, η Ν.Δ. διαφώνησε και πάλι με τον υπουργό.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “