Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ, ΤΟ ΔΗΚΚΙ ΨΗΦΙΣΕ ΜΠΕΗ

Μπορεί πολλοί να αναζητούν ακόμη το… ανθρώπινο πρόσωπο του εκσυγχρονισμού, αλλά το χορευτικό βρέθηκε. Είναι η κ. Δάφνη Σημίτη, η οποία μια νύχτα με φεγγάρι, μέσα στο θερινό σινεμά, έκλεψε την παράσταση με το κέφι και τον χορό της.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ όμως τόσο η δική της όσο και πολλών κυβερνητικών στελεχών στο πάρτι της Μαρίας Δαμανάκη έβαλε οριστικά τέλος στα σενάρια ότι το ΠΑΣΟΚ αναζητεί άλλον αντίπαλο του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Είχε προηγηθεί όργιο φημών το τελευταίο δεκαήμερο, ότι η κ. Μ. Δαμανάκη εγκαταλείπει τη μάχη είτε με τη δική της θέληση είτε με πίεση της Χαριλάου Τρικούπη. Και για να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα, ακολούθησε και δήλωση της υποψήφιας δημάρχου, η οποία δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. «Τη μάχη θα τη δώσω μέχρι τέλους», τόνισε με τρόπο κατηγορηματικό, την ίδια στιγμή που το ΔΗΚΚΙ ανακοίνωνε την απόφασή του να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Μπέη στην Αθήνα.

* Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες γύρω από την υποψηφιότητα της κ. Μ. Δαμανάκη με ευθύνη των… γνωστών πλέον «υδραυλικών» του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, οι οποίοι διέρρεαν δήθεν πληροφορίες, ήταν το μόνο γεγονός ίσως που τάραξε λίγο την καλοκαιρινή ραστώνη της πολιτικής ζωής. Κατά τα άλλα, στο εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ν.Δ., επικρατεί άπνοια μολονότι ο κ. Κ. Καραμανλής καλεί σε όλους τους τόνους τα στελέχη του να μην πάνε διακοπές, αλλά να μπουν από τώρα στη μάχη των δημοτικών εκλογών. Παράλληλα, προειδοποιεί τους βουλευτές πως όποιος στηρίξει υποψηφίους δημάρχους αντάρτες θα έχει συνέπειες.

* Προς το παρόν, πάντως, οι βουλευτές της Ν.Δ. ράβουν τα κοστούμια τους για τον γάμο του προέδρου του κόμματος, την Κυριακή, στις Σέρρες. Η είδηση είναι ότι πιθανότατα η Ντόρα Μπακογιάννη αμέσως μετά την κρουαζιέρα του μέλιτος θα παραστεί στον γάμο.

* Όσο για την Ολυμπιακή, χθες τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, αλλά συνεχίστηκε η οδύσσεια των επιβατών, οι οποίοι, είτε από ανάγκη είτε με τη θέλησή τους, επιλέγουν να ταξιδέψουν με τον εθνικό μας αερομεταφορέα.

* Και μία είδηση καλή για τους νόμιμους πολίτες και κακή για τους καταπατητές. Θα κατεδαφίζονται στο εξής χωρίς δεύτερη κουβέντα σπίτια και καταστήματα που έχουν κτισθεί στον αιγιαλό ή την παραλία χωρίς άδεια, ανεξαρτήτως εάν κατοικούνται ή χρησιμοποιούνται.

* Τα ήρεμα νερά της χθεσινής ειδησεογραφίας τάραξε το απόγευμα η νέα έφοδος του εισαγγελέα κ. Γεράκη στην Ασφάλεια Αττικής για να βρει και άλλους φακέλους λαθρομεταναστών, στους οποίους δόθηκαν παράνομες άδειες

* Κατά τα άλλα, τα βάσανα πολλών ασφαλισμένων που έχουν ανάγκη ανθρώπινης περίθαλψης δεν έχουν τελειωμό. Οι ιδιοκτήτες των γενικών ιδιωτικών κλινικών όλης της χώρας αποφάσισαν να διακόψουν τις συμβάσεις τους με τα ταμεία αλληλοβοήθειας του ΟΣΕ, του ΟΤΕ και του Οίκου του Ναύτου επειδή ­ όπως λένε οι κλινικάρχες ­ δεν έχουν αναπροσαρμοσθεί τα νοσήλια από το 1992.