Ούτε από τον Ψωμιάδη... ησύχασε η Ν.Δ.

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ στη Ν.Δ. πως τα βάσανά τους στη Θεσσαλονίκη τελείωσαν με τη δήλωση Ψωμιάδη, ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, έπεσαν έξω. Η χαρά τους κράτησε μόνον 24 ώρες. Ο κ. Π. Ψωμιάδης επανήλθε χθες με νέες δηλώσεις και κατέστησε σαφές ότι στην περίπτωση κατά την οποία η ηγεσία της Ν.Δ. στηρίξει την υποψηφιότητα Κοσμόπουλου θα διεκδικήσει και εκείνος τον δήμο. Μετά τις εξελίξεις αυτές, για πρώτη φορά στη Ρηγίλλης παίρνουν αποστάσεις από τον σημερινό δήμαρχο της συμπρωτεύουσας.

«Λυπάμαι εάν λάθος ερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου, αφού τους τελευταίους μήνες έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι εάν βρεθεί τρίτη κομματική λύση, διευκολύνοντας τον πρόεδρο, θα παραιτηθώ της υποψηφιότητά μου», τόνισε ο βουλευτής. Και πρόσθεσε: «Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση και αφού ξεπερασθεί η κρίση στην παράταξη, τιμώντας τους οπαδούς της θα κατεβώ και θα διεκδικήσω τον δήμο, διότι αυτή είναι η επιταγή του λαού της πόλης και του κόμματος».

Οι επιτελείς της Ρηγίλλης, οι οποίοι μέχρι πριν από λίγες ημέρες μιλούσαν ανοικτά για τη στήριξη του Κοσμόπουλου, τώρα λένε ότι το κόμμα προβληματίζεται. «Οι δύο δημοσκοπήσεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα είναι του Κοσμόπουλου. Θα παραγγείλουμε και μία δικιά μας. Εάν δείξει ότι ο σημερινός δήμαρχος κερδίζει, έχει καλώς. Διαφορετικά, θα προσανατολισθούμε στην εξεύρεση άλλης λύσης», τόνιζε χαρακτηριστικά χθες στενός συνεργάτης του κ. Κ. Καραμανλή.

Πάντως, ο κ. Ν. Κοσμόπουλος, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, εμφανίζεται αποφασισμένος σε κάθε περίπτωση να διεκδικήσει τον δήμο και οι συνεργάτες του αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει πάρει το «πράσινο φως» από τον κ. Κ. Καραμανλή. Παράγοντες του κόμματος στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν ότι η αλλαγή στάσης κορυφαίων στελεχών της Ρηγίλλης είναι μία κίνηση τακτικού ελιγμού, ώστε να εφησυχάσουν τον κ. Π. Ψωμιάδη και να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του.

Την ίδια ώρα ενόχληση προκαλεί στη Ρηγίλλης η καθημερινή αυτόνομη δραστηριότητα του κ. Μ. Έβερτ. Χθες συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών, άκουσε τα οικονομικά τους αιτήματα και στη συνέχεια επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα Σώματα Ασφαλείας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “