«Κλειδί» η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμού

Πολλά παράθυρα για συνεργασία με τον Συνασπισμό αφήνει το ΠΑΣΟΚ στο πολυδαίδαλο σκηνικό της Β’ Αθηνών, ενώ έχει κλείσει, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τις περιπτώσεις αντάρτικων ψηφοδελτίων του 1993.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα η Ν.Δ. «ταξιδεύει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα» όπως χαρακτηριστικά είπε στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχός της, αφού σε κανένα δήμο, πέραν αυτών που έχει δικό της δήμαρχο, δεν έχει ακόμη προσανατολισθεί για το πώς θα κινηθεί.

Τα επιτελικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που έχουν χρεωθεί το θέμα των δημοτικών εκλογών χαρτογράφησαν ήδη εκτός από τη Β’ Αθηνών τους δήμους της δύσκολης Β’ Πειραιά και Νήσων και τους δεκάδες δήμους και κοινότητες του Υπολοίπου Αττικής.

Το ενδεχόμενο γενικότερης συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον Συνασπισμό έχει αναγκάσει τα στελέχη της Χ. Τρικούπη να προνοήσουν από τώρα χώρους που είναι δυνατόν να στηριχθεί από την κυβερνητική παράταξη στέλεχος που θα προέρχεται από τον Συνασπισμό. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα ήθελε να υπάρξει νωρίς συμφωνία για τους μεγάλους δήμους ώστε το κλίμα αυτό να περάσει σε όλη την Ελλάδα. Πάντως το ΚΚΕ αποκλείει κάθε συνεργασία με οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Παρ’ όλα αυτά δεν αποκλείεται ορισμένοι υποψήφιοι στηριζόμενοι από το ΚΚΕ να έχουν τελικώς τη στήριξη και άλλων κομμάτων, κυρίως της Ν.Δ. Ο Συνασπισμός έχει αποφασίσει η όποια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ να κριθεί κατά περίπτωση από τις τοπικές οργανώσεις. Μια θέση με την οποία συμφωνεί απόλυτα το ΠΑΣΟΚ και στη Χ. Τρικούπη εκτιμούν ότι υπάρχει με τα στελέχη του Συνασπισμού πολύ καλό κλίμα για συνεννόηση.

Κάτι τέτοιο δεν αποκλείουν παραδείγματος χάρη για τη Ν. Σμύρνη, όπου συζητείται ως κοινός υποψήφιος ο κ. Α. Νεφελούδης του ΣΥΝ, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κοινός υποψήφιος ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ ο κ. Αθ. Μπαρτζώκας στην Καισαριανή. Ανάλογες γέφυρες ρίχνονται στην Πεύκη, στο Αιγάλεω (που έχει δήμαρχο του ΣΥΝ) και στα Βριλήσσια. Ο μεγάλος πονοκέφαλος για το ΠΑΣΟΚ είναι πάντως ορισμένοι μεγάλοι δήμοι της Β’ Αθηνών, όπως Περιστέρι, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Καλλιθέα, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση όπου όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει σκληρή εσωκομματική αναμέτρηση για το χρίσμα καθώς σε αρκετές περιπτώσεις είναι ενδεχόμενο να αναβιώσουν αντιπαραθέσεις μεταξύ των λεγόμενου «παλιού» και «νέου» ΠΑΣΟΚ.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος ήταν τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια για τα οποία εδώ και μήνες κορυφαία στελέχη, όπως οι κ.κ. Θ. Τσουκάτος, Θ. Τσούρας και Μ. Νεονάκης αλλά και οι βουλευτές αυτών των περιοχών, έκαναν επαφές με τα στελέχη που είχαν διαφωνήσει και τους έπεισαν να ενταχθούν στις κομματικές διαδικασίες. Όσοι «αντάρτες» στη Β’ Αθηνών είχαν εκλεγεί δήμαρχοι (όπως π.χ. ο κ. Π. Ειρηνάκης στο Μπραχάμι) θα είναι τώρα επίσημοι υποψήφιοι ενώ όσοι απέτυχαν «παίζουν» στις εσωκομματικές διαδικασίες. Για παράδειγμα οι κ.κ. Χατζηθεοδώρου στην Αγία Βαρβάρα και Ι. Καντάς στη Δάφνη θα συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Βεβαια δεν υπήρξαν θετικά αποτελέσματα σε όλες τις επαφές των επιτελικών στελεχών με τους παλιούς «αντάρτες». Μια από τις λίγες περιπτώσεις αυτής της κατηγορίας είναι ο κ. Κ. Μούρτης από τους Αγίους Αναργύρους ο οποίος μαζί με τους ανθρώπους που επηρεάζει δεν φαίνεται καταλήγει σε συμφωνία με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Και ενώ στο ΠΑΣΟΚ ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές οι διαδικασίες προχωρούν, στη Ρηγίλλης έχει γίνει μόνο η καταγραφή των δεδομένων αλλά η βολιδοσκόπηση προσώπων δεν έχει καν αρχίσει. Επισήμως η Ν.Δ. λέει ότι «το θέμα αυτό είναι πρόωρο και καλό είναι να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις τοπικές κοινωνίες να κάνουν τις προτάσεις τους». Για το μόνο που μιλούν με βεβαιότητα τα επιτελικά στελέχη του κόμματος είναι ότι οι δήμαρχοι που ήδη έχουν εκλεγεί με τη σημαία της Ν.Δ. θα είναι και πάλι υποψήφιοι. Στη γενική σύγχυση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθαν να προστεθούν και τα αριστερά ανοίγματα του κ. Κ. Καραμανλη. Έτσι στους περισσότερους δήμους της Αττικής στους οποίους εκλέγονται πάντα υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της Αριστεράς δεν μπορεί αυτή την ώρα να γίνει καμία βολιδοσκόπηση από τον υπεύθυνο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Θ. Αναγνωστόπουλο, αν και είναι ένα από τα στελέχη που διατηρεί καλές προσωπικές σχέσεις με στελέχη του ΚΚΕ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., όπως λένε συνεργάτες του, επιθυμεί σ’ αυτές τις εκλογές να καταφέρει ένα καίριο χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή να καταλήξει σε συμφωνία με τα τα κόμματα της Αριστεράς ­ κυρίως με το ΚΚΕ και το ΔΗΚΙ και λιγότερο με τον ΣΥΝ ­ για κάποιους μεγάλους δήμους της Αττικής, όπως το Αιγάλεω, το Περιστέρι, η Ν. Ιωνία, η Φιλαδέλφεια, η Ηλιούπολη και η Ν. Σμύρνη. «Εάν η προσπάθειά του πετύχει ­ όπως λένε ­ αυτό θα καταγραφεί ως μεγάλη ήττα του Κώστα Σημίτη».

Η επίτευξη όμως μιας τέτοιας συμφωνίας απαιτεί ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς τους οποίους θα κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος. Με την τακτική αυτή του κ. Κ. Καραμανλή δεν συμφωνούν πολλά στελέχη της Ν.Δ. τα οποία πιστεύουν ότι θα είναι κίνηση ηττοπάθειας η στήριξη αριστερών υποψηφίων από τον α’ γύρο.

Πάντως, μέχρι αυτή την ώρα, στη Ν.Δ. είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Καθώς από τη μια πλευρά οι συνεργασίες με τα κόμματα της Αριστεράς προσκρούουν σε πολλές δυσκολίες και από την άλλη η αυτόνομη κάθοδος της Ν.Δ. στους δήμους της Αττικής, που θεωρούνται κάστρα του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού, δεν θα έχει να προσφέρει τίποτα στο κόμμα.

Βασ. Παπαδιονυσίου, Γαλάτσι, Κ. Σπηλιόπουλος, Χαϊδάρι. Ν. Παπαδήμας, Α. Λιόσια, Κ. Παττακός, Χαλάνδρι

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ σημερινοί δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ όλα δείχνουν ότι θα είναι και πάλι υποψήφιοι ουσιαστικά χωρίς εσωκομματικές κόντρες: Λ. Μίχος (Αγία Βαρβάρα), Χαρ. Σαραφίδης (Αργυρούπολη), Ν. Παπαδήμας (Άνω Λιόσια), Βασ. Παπαδιονυσίου (Γαλάτσι), Χαρ. Σαραντόπουλος (Δάφνη), Θ. Γεωργάκης (Ηλιούπολη), Π. Τράκας (Καματερό), Παν. Τζανίκος (Μαρούσι), Ταξ. Παπαντώνης (Μοσχάτο), Γ. Μαστοράκος (Ν. Ηράκλειο), Δημ. Αργιανάς (Υμηττός), Κ. Σπηλιόπουλος (Χαϊδάρι), Κ. Παττακός (Χαλάνδρι), Χαρ. Σκούρτης (Χολαργός) και Ν. Ταμπακίδης (Άγιοι Ανάργυροι).

Στη Γλυφάδα Θ. Σπονδυλίδης, ο νυν (ΠΑΣΟΚ) Στέλιος Λανδράκης, η «απάντηση» εκτός απροόπτου της Ν.Δ.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο νυν δήμαρχος κ. Στ. Κώτσης θα είναι ξανά υποψήφιος καθώς στηρίζεται από όλες τις πλευρές του ΠΑΣΟΚ. Από ορισμένα στελέχη προβάλλεται ως πιθανή η υποψηφιότητα του κ. Τηλ. Παλαιολόγου.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο «αντάρτης» του ’93 κ. Π. Ειρηνάκης, που εξελέγη δήμαρχος Μπραχαμίου, θα είναι του χρόνου ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. Η Χαρ. Τρικούπη δεν θέλει να διακινδυνεύσει τον έλεγχο του δήμου και θα αποτρέψει τυχόν επιθυμία της κ. Βασιλικής Βερυκάκη να θέσει υποψηφιότητα. Άλλωστε, στελέχη που ήταν το ’93 κόντρα στον κ. Ειρηνάκη (όπως ο κ. Γ. Λαντζουράκης) στηρίζουν τώρα το ψηφοδέλτιό του. Το χρίσμα μπορεί να διεκδικήσει επίσης ο κ. Γ. Γώγολος.

ΑΙΓΑΛΕΩ

Ο σημερινός δήμαρχος (του ΣΥΝ) κ. Ι. Μυστακόπουλος, αν υπάρξει κλίμα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ θα υποστηριχθεί από τη Χαρ. Τρικούπη. Στις Τοπικές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ όμως υπάρχει ισχυρή τάση κατά της στήριξής του ακόμα κι αν «πέσει γραμμή». Αν η συνεργασία δεν προχωρήσει πιθανοί υποψήφιοι από το ΠΑΣΟΚ θα είναι οι κ.κ. Σπηλιόπουλος, Τρέπας και Μπιτούνης.

ΑΛΙΜΟΣ

Η Ν.Δ. θα δώσει και πάλι τη μάχη με τον σημερινό δήμαρχο κ. Α. Αργυρίου, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει τον κ. Α. Αλούκο.

ΒΟΥΛΑ

Στη Βούλα έχει ξεσπάσει πόλεμος στη Ν.Δ., η οποία ελέγχει σήμερα το δήμο, μεταξύ των κ.κ. Αποστολάτου και Φαμέλη. Ο πρώτος είχε παραιτηθεί για να είναι υποψήφιος βουλευτής και τη θέση του κατέλαβε ο δεύτερος. Τώρα θέλουν να είναι υποψήφιοι και οι δύο. Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανό να «χτυπήσει» το δήμο ­ όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη ­ με γνωστό αθλητή, η υποψηφιότητα του οποίου θα είναι έκπληξη.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Η Ν.Δ. θα στηρίξει και πάλι τον σημερινό δήμαρχο Νότη Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν αμφισβητείται από τοπικά στελέχη του κόμματός του. Το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται μεταξύ τριών προσώπων, των κ.κ. Λώλα, Εξάρχου και Πολίτη, εκτός και εάν υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΝ.

ΒΥΡΩΝΑΣ

Τον δήμο ελέγχει σήμερα το ΚΚΕ (κ. Ν. Ρογκάκος) και το ΠΑΣΟΚ αναζητά υποψήφιο να του αντιπαρατεθεί. Πολλά ονόματα (όπως των κ.κ. Απ. Χριστοδούλου ­ που είναι ο επικρατέστερος ­ Χρ. Χαλκιά και Ι. Προμπονά, καθώς και της κ. Ζούκη).

ΓΛΥΦΑΔΑ

Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει και πάλι τον σημερινό δήμαρχο κ. Θ. Σπονδυλίδη. Από τη Ν.Δ. όμως οι μνηστήρες για το χρίσμα είναι πολλοί. Περισσότερες πιθανότητες φέρεται να συγκεντρώνει ο διαιτητής ποδοσφαίρου κ. Σ. Λανδράκης.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Στον σημερινό δήμαρχο (του ΚΚΕ) Κ. Κορτζίδη το ΠΑΣΟΚ συζητεί να αντιπαραθέσει έναν εκ των Γ. Καλαντίδη και Τ. Εφραιμίδη.

ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Η «αντάρτισσα» Βασιλική Ταμβάκη – Μαγούλα ακούγεται για επίσημη πλέον υποψήφια, αφού το ’93 κατάφερε να εκλεγεί. Δυνατά όμως παίζουν και τα ονόματα των Δ. Κατσιάνου (πρώην δημάρχου), Βασ. Σιουμάλα (γ.γ. υπ. Γεωργίας) και Κ. Τζινιέρη (γεν. διευθυντή των Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών).

Φωτεινή Σακελλαρίδου
ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Από τους δήμους όπου το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Η νυν δήμαρχος Φωτεινή Σακελλαρίδου και ο «αντάρτης» του ’93 Φάνης Αλεξανδρής θα είναι ξανά αντίπαλοι ­ τουλάχιστον στις εσωκομματικές προκριματικές διαδικασίες. Μια μερίδα του κεντρικού (και τοπικού) μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ (όπως και ορισμένοι βουλευτές, κυρίως του «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ) επιθυμεί τον κ. Αλεξανδρή. Μια άλλη όμως μερίδα του ΠΑΣΟΚ ­ ισχυρή και στον χώρο της αυτοδιοίκησης ­ στηρίζει την κ. Σακελλαρίδου, προβάλλοντας το έργο της αλλά και την ψήφο των κατοίκων του Ζωγράφου, που το ’93 έδωσαν την πρώτη θέση στη σημερινή δήμαρχο και την τρίτη στον κ. Αλεξανδρή. Αν λοιπόν, λένε, η κ. Σακελλαρίδου θελήσει να είναι υποψήφια, θα τη στηρίξουν.

Τα πράγματα δείχνουν να πολώνονται γρήγορα και οι «διπλές» υποψηφιότητες είναι πιθανές.

Ο Γ. Κυριόπουλος (στην Καλλιθέα) έχει το πλεονέκτημα του νυν. Στην Κηφισιά ο Ζάχος Χατζηφωτίου είναι μια από τις επιλογές της Ν.Δ.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Ο νυν δήμαρχος (του ΣΥΝ) Αθ. Μπαρτζώκας όλα δείχνουν ότι θα στηριχθεί και από το ΠΑΣΟΚ. Επισήμως βεβαίως λέγεται ότι αυτό θα γίνει αν υπάρξει γενικότερο κλίμα συνεργασίας…

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Είναι από τους δήμους όπου η εσωκομματική κόντρα στο ΠΑΣΟΚ θα είναι σκληρή για το χρίσμα (και ίσως για τον θώκο του δημάρχου). Ο νυν δήμαρχος Γ. Κυριόπουλος αμφισβητείται έντονα από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και παλαιό κομματικό στέλεχος Κ. Ασκούνη. Ο κ. Κυριόπουλος έχει το πλεονέκτημα της κατοχής του θώκου σήμερα, ο κ. Ασκούνης προβάλλει τη στήριξη που θεωρεί ότι έχει δεδομένη από τις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Αρκετοί δεν αποκλείουν διπλά ψηφοδέλτια.

ΚΗΦΙΣΙΑ

Η Ν.Δ. εκτός απροόπτου θα στηρίξει και πάλι τον σημερινό δήμαρχο κ. Κ. Τασούλα, εκτός και εάν ο ίδιος αποφασίσει να είναι υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων. Σε αυτή την περίπτωση ακούγονται στη Ρηγίλλης τρία ονόματα: Του Ζάχου Χατζηφωτίου, του προέδρου της Ομοσπονδίας Γονέων κ. Κ. Αναγνωστάτου και του κ. Χρ. Κοσμά, περιφερειάρχη επί κυβερνήσεως Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να δώσει τη μάχη του με τον κ. Μ. Μουρμαδιά, ο οποίος είχε στηριχθεί και από τον Συνασπισμό.

ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Ο νυν δήμαρχος κ. Ι. Μητρόπουλος δεν ήθελε, προ καιρού, να διεκδικήσει ξανά την εκλογή του. Η Χαρ. Τρικούπη τον πίεσε και πιστεύει ότι τελικά θα ηγηθεί ξανά του ψηφοδελτίου.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Ο νυν δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ κ. Ι. Χριστονάκης ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα. Αρκετοί βουλευτές τον στηρίζουν αλλά αντιμετωπίζει αρνητική κριτική από οργανώσεις του κόμματος, που αντιπροτείνουν τον πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής (Β4) κ. Δημ. Τάση. Ακούγονται επίσης τα ονόματα των κ.κ. Παπαχρυσάνθου και Τσικνά.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Και σ’ αυτόν το δήμο αναμένεται να βγουν τα «μαχαίρια» στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο μελετά με προσοχή τις φήμες που ακούγονται στην περιοχή ότι το ΚΚΕ και στελέχη της Ν.Δ. θα υποστηρίξουν ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Ο νυν δήμαρχος κ. Π. Μπουρδούκος θα διεκδικήσει ξανά το χρίσμα το οποίο προσπαθεί να εξασφαλίσει και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (από την «εκσυγχρονιστική» πλευρά) κ. Μιχ. Ανδριγιαννάκης. Ο κ. Μπουρδούκος δεν πρόκειται να υποχωρήσει καθώς διαθέτει τη στήριξη ιστορικών στελεχών του κόμματος. Από ορισμένους στο ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στο τραπέζι και το όνομα του παλιού ΕΔΑΐτη κ. Χρ. Ρουμελιωτάκη που παλιότερα ήταν κοινός υποψήφιος ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ, αλλά έχασε από το ΚΚΕ.

ΝΕΑ ΛΙΟΣΙΑ

Ο κ. Βασ. Κουκουβίνος, νυν δήμαρχος, θα υποστηριχθεί ξανά από το ΠΑΣΟΚ. Ίσως όμως υπάρξει και άλλος διεκδικητής από το χώρο, ο κ. Κ. Χριστόπουλος, γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ.

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Εδώ, για το ΠΑΣΟΚ, τα «μαχαίρια» έχουν ήδη βγει. Με επίσημη ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στη περιοχή στηρίζουν ­ «σήμερα», όπως γράφουν ­ τον κ. Ν. Καρδαρά, που είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που αντιπολιτεύεται τον νυν δήμαρχο (στηρίχτηκε από τη δεξιά) κ. Γ. Σιότροπο. Παράλληλα ζητούν από το «Πειθαρχικό» του ΠΑΣΟΚ να λάβει απόφαση κατά του κ. Γ. Καρούμπα που διεκδικεί από τώρα το χρίσμα. Προς άρση του αδιεξόδου, αλλά και για να ενισχυθούν γενικότερα οι γέφυρες συνεργασίας, ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν θετικά την υποψηφιότητα του προερχόμενου από τον ΣΥΝ κ. Ανδρέα Νεφελούδη ως επικεφαλής κοινού ψηφοδελτίου.

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Ο σημερινός δήμαρχος (του ΠΑΣΟΚ) κ. Π. Γρετζελιάς θεωρείται από την Χαρ. Τρικούπη σίγουρος υποψήφιος. Υπάρχουν ωστόσο κινήσεις αμφισβήτησής του που φτάνουν μέχρι και την έντονη φημολογία ότι θα υπάρξει «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο. Ονόματα πάντως δεν κυκλοφορούν, πλην αυτό του κ. Χλαπάκα.

ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Ο νυν δήμαρχος κ. Νικ. Παπαμικρούλης θα είναι ξανά υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Οι αμφισβητήσεις που διατυπώνονται είναι περιορισμένες. Όσοι τις εκφράζουν βλέπουν θετικά ενδεχόμενες υποψηφιότητες των κ.κ. Κ. Δρεπανιά και Ι. Αποστολάκη.

ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ

Η Ν.Δ. στηρίζει σε κάθε περίπτωση τον σημερινό δήμαρχο κ. Αθ. Βεζυργιάννη. Από το ΠΑΣΟΚ διεκδικούν το χρίσμα η πρώην νομάρχης κ. Α. Σταφυλά και ο κ. Γ. Φωτιάδης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “