Σχήμα... δυσπιστίας

Για δυναμικό αντιπολιτευτικό ξεκίνημα μιλούν στη Ρηγίλλης οι φίλοι του κ. Κ. Καραμανλή, μετά την ανακοίνωση των επτά τομεαρχών του κόμματος, όμως βουλευτές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται δύσπιστοι και με κάθε ευκαιρία δηλώνουν ότι τελείωσε η πίστωση χρόνου που είχε δοθεί στον νέο αρχηγό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ν.Δ. και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι η επιλογή των προσώπων που ηγούνται των τομέων ήταν η καλύτερη δυνατή και έγινε με δύο κριτήρια: Την αξιοκρατία και την εκπροσώπηση όλων των τάσεων στο ηγετικό σχήμα. «Η ανάδειξη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στη σημαντική αυτή θέση ­ λένε στη Ρηγίλλης ­ είναι ενδεικτική της διάθεσης του κ. Κ. Καραμανλή να αξιοποιήσει όλα τα ικανά στελέχη και να κλείσει οριστικά τον κύκλο των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων».

«ΦΙΛΟΙ» ΚΑΙ «ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ»

Στο νέο σχήμα υπάρχουν δύο στενοί φίλοι του κ. Κ. Καραμανλή, οι κ.κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και Σάββας Τσιτουρίδης. Τρία στελέχη που ψήφισαν την υποψηφιότητα Σουφλιά, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και οι κ.κ. Στέφανος Μάνος και Ε. Μεϊμαράκης, ένας πολύ στενός φίλος του κ. Μ. Έβερτ, ο κ. Β. Μιχαλολιάκος και ο κ. Π. Παυλόπουλος, ο οποίος στάθηκε μέχρι το τέλος στο πλευρό του κ. Μ. Έβερτ αλλά έχει βρει κοινή γλώσσα συνεννόησης με τον νέο πρόεδρο, κυρίως λόγω των στενών σχέσεων που διατηρούν και οι δύο ­ ανιψιός ο ένας, στενός συνεργάτης ο άλλος ­ με τον ιδρυτή του κόμματος.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η δυσπιστία για τις επιλογές του κ. Κ. Καραμανλή προέρχεται κυρίως από βουλευτές και στελέχη που στήριξαν την υποψηφιότητα Σουφλιά, αλλά και από ορισμένους φίλους του κ. Μ. Έβερτ τους οποίους δεν αξιοποιεί ο κ. Κ. Καραμανλής. Ο ίδιος ο πρώην επικεφαλής της «κίνησης των τριών» αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, αλλά στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του τονίζει ότι διαφώνησε πλήρως με τον κ. Κ. Καραμανλή, στη συνάντηση που είχαν, και ως προς τον τρόπο που οργανώνει το κόμμα αλλά και ως προς την επιλογή προσώπων. Αλλά και ο κ. Β. Κοντογιαννόπουλος, που διατηρεί στενές σχέσεις με τον κ. Γ. Σουφλιά, εξέφρασε επιφυλάξεις τονίζοντας ότι οι επιλογές των ηγετών «κρίνονται στην πράξη και σε εύλογο χρόνο».

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάντως, ο κ. Κ. Καραμανλής θα το αντιμετωπίσει σύντομα από τους νέους βουλευτές, που τον είχαν στηρίξει στην ηγεσία και εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι διότι δεν συμπεριελήφθησαν στο νέο ηγετικό σχήμα. Προς το παρόν όμως δεν θα γνωστοποιήσουν την αντίθεσή τους. Δυσφορία επίσης προκάλεσε σε αρκετά στελέχη η απόφαση του κ. Καραμανλή να μην συμπεριλάβει τελικά τον κ. Γ. Βουλγαράκη στο νέο ηγετικό σχήμα. Πάντως όλοι συμφωνούν ότι για δύο μήνες τουλάχιστον όλοι στη Ρηγίλλης θα αναμένουν να δουν την αποτελεσματικότητα στην αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα και στη συνέχεια οι διαφωνούντες θα καθορίσουν τη στάση τους. Σήμερα οι υπεύθυνοι των τομέων θα συνεδριάσουν για πρώτη φορά υπό την προεδρία του κ. Κ. Καραμανλή.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “