Η σιωπή των βασιλικών

Πίσω ολοταχώς έκαναν οι βασιλόφρονες βουλευτές της Ν.Δ. Δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα το «χαστούκι» από τον ιδρυτή του κόμματος και εσιώπησαν, διαψεύδοντας όσους ανέμεναν ότι θα αντιδράσουν έντονα και θα προκαλέσουν σύγκρουση με την ηγεσία.Η ΤΑΚΤΙΚΗ του νέου προέδρου φάνηκε ­ προς το παρόν τουλάχιστον ­ αποτελεσματική Ο κ. Κ. Καραμανλης απέφυγε να συναντηθεί μαζί τους, αλλά τους διαμήνυσε με παλιά κοινοβουλευτικά στελέχη ότι, εάν εξαπολύσουν επίθεση κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τότε θα είναι αναγκασμένος να παρέμβει και να λάβει μέτρα εναντίον τους. «Βοηθήστε με να σας βοηθήσω», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Ν.Δ. προς τους φίλους του πρώην βασιλιά, το οποίο έδειξαν να κατανοούν. Τα κορυφαία στελέχη, τα οποία ήρθαν σε επαφή μαζί τους, εκτιμούν ότι οι βουλευτές αυτοί δεν είναι έτοιμοι αυτή την ώρα να προκαλέσουν ρήξη με την ηγεσία της Ν.Δ. και να προχωρήσουν στην ίδρυση νέου κόμματος. Μάλιστα, υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ τους για το αν θα πρέπει ή όχι να αποχωρήσουν κάποια στιγμή από τη Ν.Δ. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν την άποψη ότι στη Ρηγίλλης «δεν τους χωράει ο τόπος».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αισιοδοξεί ότι σύντομα η κρίση θα ξεπερασθεί και μετά τις 14 Μαΐου, οπότε θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση των Αρχείων, το θέμα θα ξεχασθεί. Ο κ. Κ. Καραμανλής τώρα ­ όπως λένε οι συνεργάτες του ­ στρέφει και πάλι την προσοχή του στον σχεδιασμό της αντιπολιτευτικής του τακτικής και προετοιμάζεται για την πρώτη αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τον Πρωθυπουργό, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία. Οι φίλοι του βουλευτές παραδέχονται ότι ο θόρυβος που προκάλεσαν τα Αρχεία Καραμανλή προκάλεσε σημαντική ζημιά στον νέο πρόεδρο, την ώρα που ήταν έτοιμος να κάνει τις πρώτες αντιπολιτευτικές κινήσεις.

Στη Ρηγίλλης, πάντως, εξακολουθεί να υπάρχει αγωνία, καθώς τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να εκδοθεί ο δωδέκατος και τελευταίος τόμος των Αρχείων, στον οποίο υπάρχουν αναφορές για τον κ. Κ. Μητσοτάκη. Στην περίπτωση που υπάρχουν αιχμές εναντίον του, ο πρώην πρωθυπουργός θεωρείται βέβαιον ότι θα αντιδράσει ­ όπως λένε οι συνεργάτες του ­ γεγονός που θα προκαλέσει νέους σοβαρούς εσωκομματικούς τριγμούς.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “