Συνεχίζει το παζάρι ο Ντενκτάς

Κινήθηκε επιτέλους η αγορά αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο δέκατος τρίτος μισθός μπήκε στην κατανάλωση και οι καταστηματάρχες αισιοδοξούν ότι αν συνεχισθεί αυτή η πορεία και τις προσεχείς ημέρες, ίσως ο συνολικός τζίρος να είναι ο ίδιος με τον περσινό. Δηλαδή ικανοποιητικός.

Ευχάριστη έκπληξη για τους καταναλωτές είναι τα κρέατα καθώς υπάρχει ποιότητα και επάρκεια, ενώ οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Δεν είναι το ίδιο καλά τα νέα για τα ζαρζαβατικά, καθώς η κακοκαιρία έχει ανεβάσει τις τιμές, αλλά έχει προκαλέσει και σημαντικές ελλείψεις.

Κινητικότητα και αισιοδοξία για καλύτερες ημέρες υπάρχει και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς εδραιώνεται και πάλι το προβάδισμα του Πρωθυπουργού έναντι του κ. Κ. Καραμανλή και στις δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά τη Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη. Παράλληλα, αν και η ψαλίδα μικραίνει, διατηρείται το σημαντικό προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ. Η αιτία είναι γνωστή, αλλά για μία ακόμη φορά επισημάνθηκε από τους ερωτηθέντες. Η κυβέρνηση υστερεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Κατά άλλα, ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα από το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ο προϋπολογισμός. Είχε προηγηθεί μία έντονη αντιπαράθεση – αλλά χωρίς εκπλήξεις – του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση της οικονομίας.

Όσο για το Κυπριακό, ο Ραούφ Ντενκτάς συνεχίζει το ανατολίτικο παζάρι χρησιμοποιώντας τις γνωστές σε όλους παραδοσιακές συνταγές του. Από τη μία λέει ότι επείγεται να πάει στην Κύπρο και να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Κληρίδη και από την άλλη κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει κάθε προοπτική σύγκλισης.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, χιλιάδες Αθηναίοι άρχισαν από το Σαββατοκύριακο να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα. Μόνο που ο καλός καιρός θα διαρκέσει μέχρι και αύριο. Ανήμερα τα Χριστούγεννα επιστρέφει η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “