ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Τι είναι ο μέσος νεοδημο-κράτης; Αν συμμεριστούμε τις απόψεις των θεωρητικών του κόμματος των «μεροκαματιάρηδων» – που δεν είναι ένας ή δύο -, είναι ένας σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος. Ξυπνά νωρίς το πρωί, καβαλάει το 4 Χ 4, γνωστό και ως τζιπ Τζαννετάκου, και πηγαίνει στην οικοδομή. Δουλεύει το πηλοφόρι μέχρι το απόγευμα και ύστερα από μια σύντομη ξεκούραση ασχολείται με τον εαυτό του. Παίζει κανένα τένις στο κλαμπ της γειτονιάς του προφανώς. Ο αστεϊσμός αυτός με την υπερβολή του λίγο απέχει από τη νεοδημο-κρατική πραγματι-κότητα, καθώς στο κόμμα της Ρηγίλλης τελούν εν πλήρει συγχύσει και λέει ο καθένας ό,τι του καπνίσει.

Από τα ίδια πρόσωπα μπορεί να ακούσει κανείς τα πιο αντιφατικά πράγματα. Τη μια στιγμή κατηγορούν τον Πρωθυπουργό ότι δεν σεβάστηκε τον Αρχιεπίσκοπο και λειτούργησε ερήμην του στην υπόθεση των ταυτοτήτων. Και ύστερα από λίγο επικρίνουν με δριμύτητα τον Αρχιεπίσκοπο ότι δεν σεβάστηκε την απόφαση Καραμανλή στην υπερνομαρχία και ότι ανακατεύεται στην πολιτική.

Τη μια στιγμή τα ίδια στελέχη της Ν.Δ. κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ ότι καταφεύγει στη λογική τού «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα» επιχειρώντας και «εξαγοράσει» την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων. Και την άλλη κατηγορούν τον Πρωθυπουργό ότι έχει δώσει γην και ύδωρ στην άρχουσα τάξη, σε βαθμό μάλιστα που με ειδικές ρυθμίσεις του βοηθά τους βιομηχάνους να μεταβιβάσουν τις περιουσίες στους κληρονόμους τους με χαμηλούς φόρους.

Ή τη μια στιγμή κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με τις ρυθμίσεις Γιαννίτση για το Ασφαλιστικό συμπεριφέρεται με αναλγησία στους εργαζομένους και έξι μήνες μετά διαμαρτύρονται ότι με τις ρυθμίσεις Ρέππα η κυβέρνηση διστάζει να προχωρήσει σε ριζική λύση.

Είναι προφανές ότι τα στελέχη της Ν.Δ. στην αγωνία που τους διακατέχει να γίνουν, επιτέλους, υπουργοί δεν διστάζουν να πουν οτιδήποτε υποθέτουν ότι είναι αρεστό στον οποιονδήποτε. Έτσι ταυτίζονται και με τον εφοπλιστή και με τον ναυτεργάτη και με τον βιομήχανο και με τον εργάτη και με τον Χριστόδουλο και με τον Τζαννετάκο. Έλεος…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “