Αγωνία στη Ν.Δ. για τη στάση του «πατριωτικού δεξιού μετώπου»

Περίσσεψαν οι φιλοφρονήσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ. που είχε ως θέμα συζήτησης το Κυπριακό. Ο κ. Κώστας Μητσοτάκης και ο κ. Μιλτιάδης Έβερτ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια «για την υπεύθυνη και σοβαρή», όπως την αποκάλεσαν, στάση του κόμματος, ενώ ο κ. Κ. Καραμανλής μέσω του στενού του συνεργάτη κ. Π. Μολυβιάτη ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις λέγοντας ότι η αίτηση για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη και σε εκείνον οφείλει η Μεγαλόνησος τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Για τους επιτελείς της Ρηγίλλης η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν ουσιαστικά και η πρόβα για τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οι εργασίες της οποίας αρχίζουν αύριο και στο επιτελείο του κ. Κ. Καραμανλή υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το ίδιο ενωτικό κλίμα θα επικρατήσει και σ΄ αυτή τη συνεδρίαση.

Κύρια ανησυχία πάντως της ηγεσίας είναι μήπως το «πατριωτικό δεξιό μέτωπο», το οποίο ακόμη δεν έχει εκφραστεί δημοσίως, κάνει σήμερα ή αύριο την εμφάνισή του. Όπως είναι γνωστό, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και στο κόμμα υπάρχουν βουλευτές και στελέχη που διαφωνούν με το σχέδιο Ανάν. Ο κ. Καραμανλής όμως κατάφερε να τους πείσει να αποφύγουν αυτή την ώρα τις δηλώσεις, ώστε να μην υπάρξει εσωκομματικό πρόβλημα και στη Ρηγίλλης, αντίστοιχο με εκείνο που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ. «Επειδή εμείς δεν ξέρουμε να διαλεγόμαστε πολιτικά ούτε αντέχουμε ως κόμμα τη διαφορετική άποψη, αν υπάρξουν αντίθετες θέσεις από εκείνη της ηγεσίας για το Κυπριακό, το θέμα θα πάρει μεγάλη έκταση σε μια στιγμή που η Ν.Δ. δεν αντέχει κλυδωνισμούς» έλεγε κορυφαίο στέλεχος μιλώντας στους… ύποπτους για διαφωνίες βουλευτές προκειμένου να τους αποτρέψει να δημοσιοποιήσουν τις απόψεις τους. Παρ’ ότι οι πιέσεις αυτές μέχρι στιγμής έπιασαν τόπο, η Ρηγίλλης συνεχίζει να αγωνιά για τη στάση που θα κρατήσουν αυτοί οι βουλευτές, οι οποίοι ξεπερνούν τους 10, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “