Ο πρώτος κύκλος μέσα στον Δεκέμβριο

Το… πιστόλι στον κρόταφο βάζει σε Αθήνα, Άγκυρα και Κύπρο ο Κόφι Ανάν, καθιστώντας σαφές ότι θέλει λύση στο Κυπριακό εδώ και τώρα.

Έτσι θέτει χρονοδιάγραμμα μόλις 25 ημερών και όλοι οι εμπλεκόμενοι καλούνται μέσα σε αυτό το διάστημα να συμφωνήσουν συνολικά στο σχέδιο που προτείνει ο ΟΗΕ ή αλλιώς να το… ξεχάσουν. Η αποκάλυψη έγινε από τον γενικό εισαγγελέα της Κύπρου και κορυφαίο διαπραγματευτή κ. Αλέκο Μαρκίδη, ο οποίος αναφέρεται σε συνοδευτική με το σχέδιο επιστολή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ανάν προς τα δύο μέρη στην Κύπρο.

Με το τελεσίγραφο Ανάν γίνεται σαφές ότι ο πρώτος κύκλος της διαπραγμάτευσης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Και αν μέχρι τότε δεν… «πέσουν οι υπογραφές» δεν προβλέπεται συνέχιση των διαπραγματεύσεων μετά τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης που είναι στις 12 και 13 Δεκεμβρίου. Υπάρχει όμως και ένας ακόμη σημαντικός περιορισμός. Εφόσον τα δύο μέρη υπογράψουν μια αρχική συμφωνία, στον δεύτερο κύκλο των διαπραγματεύσεων, που θα κρατήσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, όπου οι δυο πλευρές δεν μπορούν να συμφωνήσουν τότε τη λύση θα την δίνει ο ίδιος ο κ. Ανάν!

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονο προβληματισμό σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Στη χθεσινή πεντάωρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου κάποια μέλη της κυβέρνησης άσκησαν κριτική στο σχέδιο αν και παραδέχτηκαν πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια κινήσεων πέρα από την κατ’ αρχήν διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο αυτό. Πάντως το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα του κ. Ανάν φαίνεται να πιέζει ιδιαίτερα την τουρκική πλευρά. Ο Ραούφ Ντενκτάς ζήτησε χθες από τον ΟΗΕ να μεταθέσει για αργότερα την προθεσμία των 7 ημερών, οπότε πρέπει να δοθεί η πρώτη απάντηση. Η εκτίμηση που υπάρχει στη Λευκωσία είναι ότι οι Τουρκοκύπριοι με πρόσχημα την ασθένεια του κ. Ντενκτάς αποκλείεται να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Δικαιοσύνης προσέρχονται στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ορισμένα από τα μέλη της κυβέρνησης άσκησαν κριτική στο σχέδιο, αν και παραδέχθηκαν πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια κινήσεων

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “