Οι διπλωμάτες κερδίζουν την πρώτη μάχη

Τελικά και στην Τουρκία όλα τα θαύματα κρατούν τρεις μέρες. Γιατί μόλις τρεις μέρες μετά την εκλογή του κ. Ερντογάν, ο οποίος εντυπωσίασε με τις διαλλακτικές δηλώσεις του για το Κυπριακό, το διπλωματικό

κατεστημένο της Άγκυρας πήρε την υπόθεση στα χέρια του.

Κάλεσε τον νικητή των εκλογών σε… σεμινάριο εξωτερικής πολιτικής, ενώ ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών κ. Γκιουρέλ, γνωστός και ως «γεράκι του Κυπριακού», κατηγόρησε δημοσίως τον ισλαμιστή ηγέτη για την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Αθήνα. Και όπως ήταν αναμενόμενο, τα… σεμινάρια έπιασαν τόπο. Ο κ. Γκιουρέλ μίλησε για δύο ισότιμα κράτη στην Κύπρο και είπε ότι χρειάζονται αμοιβαίοι συμβιβασμοί. Βέβαια, τίποτα δεν έχει κριθεί. Οι Τούρκοι διπλωμάτες κέρδισαν την πρώτη μάχη, αλλά ο… πόλεμος για το ποιος θα πάρει το πάνω χέρι στην Τουρκία σ’ αυτή τη φάση δεν έχει ακόμη κριθεί.

Στο εσωτερικό μέτωπο τώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με ένα ηχηρό ράπισμα προς τη Ν.Δ., αντέδρασε στην αμφισβήτηση του θεσμικού του ρόλου από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νωρίτερα, παλιά και νέα γενιά της Ν.Δ., ενωμένες σαν μια γροθιά, είχαν χαρακτηρίσει αντισυνταγματική την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε από την κυβέρνηση και υπογράφτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αφορά στη διαπλάτυνση της Λεωφόρου Μαραθώνος. Ένα έργο απαραίτητο για τη διεξαγωγή της Ολυμπιάδας. Και σαν να μην έφθανε αυτό, οι κ.κ. Κ. Μητσοτάκης και Γ. Βαρβιτσιώτης από το βήμα της Βουλής επετέθησαν προσωπικά στον κ. Κ. Στεφανόπουλο.

Την ίδια ώρα, σάλο προκαλεί η αποκάλυψη των «ΝΕΩΝ» για παροχές ντροπής σε ασφαλισμένους από τους ασφαλιστικούς φορείς της χώρας. Και σαν να μην έφθανε αυτό, δίνουν και παίρνουν η μαύρη αγορά και το παρεμπόριο μέσα από τις συμβεβλημένες Μονάδες Υγείας, με θύματα κυρίως τους ασφαλισμένους και το Ελληνικό Δημόσιο.

Εννέα χιλιάδες παραβάσεις τον μήνα καταγράφουν οι κάμερες στους λεωφορειοδρόμους και αμέσως μετά ταχυδρομούνται τα πρόστιμα. Και μπορεί να μην είναι βέβαιο ότι έτσι θα λυθεί το κυκλοφοριακό, είναι βέβαιο όμως ότι έτσι θα λυθεί ένα μικρό μέρος έστω του προβλήματος του κρατικού προϋπολογισμού

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “