Αντιπολίτευση και για την Ολυμπιάδα

Με ένα νέο ανφέαρ εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας η Ν.Δ. επιχείρησε να καταδείξει την αλλαγή στάσης της σχετικά με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών. Τα στελέχη της Ν.Δ. επέλεξαν να επιτεθούν στον Πρόεδρο για ένα θέμα που αφορά στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων την ίδια ώρα που η Ρηγίλλης καταγγέλλει την κυβέρνηση για ολιγωρία και καθυστέρηση στην πορεία των έργων.

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι η Ν.Δ. αποκάλυψε χθες με τη στάση της στη Βουλή ότι στο εξής θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να καθυστερήσει την ολοκλήρωση των έργων για τους Ολυμπιακούς. Και αυτό, όπως λένε τα ίδια στελέχη, εντάσσεται σ’ ένα συνολικό σχέδιο ισοπεδωτικής αντιπολίτευσης που ασκεί το κόμμα της Ρηγίλλης μετά τις δημοτικές εκλογές.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η ηγετική ομάδα της Ν.Δ., στην αγωνία της να αναδείξει θέματα προκειμένου να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να στρέψει το ενδιαφέρον της κομματικής της βάσης από τα λάθη της ηγετικής ομάδας στις δημοτικές εκλογές, εκτίμησε ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών δίνει μεγάλα περιθώρια για κάτι τέτοιο.

Η αρχή αυτής της νέας αντιπολιτευτικής τακτικής έγινε χθες στη Βουλή με οδυνηρές συνέπειες για το κόμμα της Ρηγίλλης καθώς το ηχηρό ράπισμα που δέχθηκε η Ν.Δ. από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «οδήγησε σε μπούμερανγκ την ισοπεδωτική αντιπολιτευτική της τακτική», όπως χαρακτηριστικά λένε κυβερνητικά στελέχη.

Αρχικά ορισμένοι επιτελείς της Ρηγίλλης επιχείρησαν να ρίξουν στον πρώην Πρωθυπουργό το βάρος της ευθύνης για όσα συνέβησαν υπενθυμίζοντας την παλιά πολιτική βεντέτα του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να αποτρέψουν την αναμενόμενη αντίδραση του κ. Κ. Στεφανόπουλου. Σύντομα όμως διαπίστωσαν ότι αυτό δεν είναι εφικτό, διότι στο ίδιος μήκος κύματος με τον κ. Κ. Μητσοτάκη κινήθηκε και ο κ. Γ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είναι ενεργό στέλεχος του κόμματος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Έτσι, ύστερα από αυτά, όπως παραδέχονται και ίδιοι οι βουλευτές του κόμματος, αρχίζει μια νέα δύσκολη περίοδος για τη Ν.Δ. καθώς από άστοχους χειρισμούς του κόμματος η αξιωματική αντιπολίτευση άνοιξε μέτωπο και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “